ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Μπαχτσελί εναντίον Ερντογάν: “Αφήνει ανοιχτό το θέμα δημιουργίας Β. Κουρδιστάν”

Ν.Μπαχτσελί εναντίον Ερντογάν: “Αφήνει ανοιχτό το θέμα δημιουργίας Β. Κουρδιστάν”

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκίας εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP).

«Όπως ακριβώς δυο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό, ούτε η φωτιά δεν γίνεται να μετατραπεί σε νερό, έτσι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος», είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. «Όποιος στοίβαξε δολάρια σε επαύλεις, καταχράστηκε δημόσια γη και κατέστρεψε την αξιοπιστία του συζητώντας πώς θα εξαφανίσει τα χαρτονιμίσματα από το σπίτι του, δεν κάνει για πρόεδρος», τόνισε ο Μπαχτσελί. Και πρόσθεσε:

«Οποιος επιτίθεται συστηματικά στην νομιμότητα, ξεφεύγει από τη δικαιοσύνη και υπερασπίζεται κλέφτες και απατεώνες που έχουν δωροδοκηθεί, δεν κάνει για πρόεδρος. Οποιοσδήποτε Τούρκος πολίτης μπορεί να γίνει πρόεδρος, αλλά όχι ο Ερντογάν».

Ο εθνικιστής Μπαχτσελί κατηγόρησε επίσης τον ισλαμιστή ηγέτη ότι διαχειρίζεται με λάθος τρόπο το ακανθώδες κουρδικό ζήτημα. «Αυτός που αφήνει ανοιχτή την πόρτα πρώτα για την αυτονομία και κατόπιν για το Βόρειο Κουρδιστάν δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος. Το ίδιο και αυτός που διαπραγματεύεται με τον δολοφόνο μωρών παιδιών (σ.σ: εννοεί τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτζαλάν)», κατέληξε στην ομιλία του ο ηγέτης του κόμματος των διαβόητων «Γκρίζων Λύκων».

Θυμίζουμε πως πριν λίγες εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί από τηλεφωνική συνομιλία, προϊόν υποκλοπής, πως ο Ερντογάν είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους ενός φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού να μην μεταδοθεί ζωντανά η ομιλία του Μπαχτσελί στην κοινοβουλευτική του ομάδα τον περασμένο Ιούνιο. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Φατίχ Σαράτς, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Habertürk για να διακοπεί η μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού των Εθνικιστών, γεγονός που παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο Ερντογάν

«Ναι πράγματι, εγώ τηλεφώνησα, επειδή υπήρχαν προσβολές και ύβρεις προς εμένα. Έκανα μόνο κάποιες επισημάνσεις. Και αυτοί στους οποίους μετέφερα τις επισημάνσεις έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξηγώντας την ωμή παρέμβασή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.