ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι HΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία: Απομακρύνεστε από Δύση και ΝΑΤΟ- Θα έχετε οικονομικές απώλειες

Οι HΠΑ προειδοποιούν την  Τουρκία: Απομακρύνεστε από Δύση και ΝΑΤΟ- Θα έχετε οικονομικές απώλειες

Η εφημερίδα Τaraf παρουσιάζει τις δηλώσεις του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Douglas Frantz με τίτλο «Οι ΗΠΑ δε θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν πιο ξεκάθαρα».

Ο D.Frantz, τόνισε ότι οι απαγορεύσεις  στο Twitter και στο Youtube, καθώς και οι παραβιάσεις της ελευθερίας του τύπου, είναι εξελίξεις που απομακρύνουν την Τουρκία από τις δυτικές δημοκρατίες και το ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, απείλησε την Τουρκία με οικονομικές απώλειες ενώ πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν στην πορεία αυτή της Τουρκίας.

Ακόμα ο κ. Frantz είπε πως η απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον 21ο αιώνα έχει την ίδια σημασία με το κάψιμο βιβλίων. Αναφορικά με τον τύπο είπε ότι η πόλωση στον τύπο και η διάκριση των εφημερίδων σε φιλοκυβερνητικές και μη, επιφέρουν ζημία στην τουρκική δημοκρατία.

Ακόμα είπε ότι όπως είχε αναφέρει και ο Πρέσβης στην Άγκυρα, κ.Ricciardone, η κατάσταση αυτή επιφέρει ζημιά στην εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο, ενώ η εικόνα της Τουρκίας, όπως και των ΗΠΑ, είναι μία πολύ σημαντική αξία.  Στη συνέχεια τόνισε «Χρησιμοποιείστε νόμιμα και ελεύθερα το Twitter και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μην τιμωρείτε τους ανθρώπους, μην τιμωρείτε την κοινωνία. Βρείτε τον υπεύθυνο και τιμωρείστε εκείνον.

Και έφερε ένα παράδειγμα τις αποκαλύψεις στις ΗΠΑ για την NSA : Στην υπόθεση Snowden, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έκλεισε την Washington Post και τις ιστοσελίδες της, που δημοσίευσαν τα στοιχεία. Και εσείς κυνηγήστε τους υπαίτιους, αλλά όχι τα μέσα ενημέρωσης. Αν κάνετε κάτι τέτοιο θα επιφέρετε ζημία στον ελεύθερο τύπο. Και αυτός είναι το κεντρικό στοιχείο της δημοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.