ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ερντογάν: «Ο Γκάουκ λέει ψέματα και νομίζει ότι είναι ακόμα πάστορας»

Ερντογάν: «Ο Γκάουκ λέει ψέματα και νομίζει ότι είναι ακόμα πάστορας»

Ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον ισραηλινό Σιμόν Πέρες, έβαλε στο στόχαστρό του τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία και είχε συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της και πολλούς πανεπιστημιακούς.

«Λέει ψέματα» κατηγόρησε την Δευτέρα ο κ. Ερντογάν το Γερμανό πρόεδρο ο οποίος μιλώντας σε σπουδαστές πανεπιστήμιου της Άγκυρας είχε δηλώσει ότι «τρόμαξε και ταράχτηκε» όταν είδε στην τηλεόραση τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις «να καταδιώκουν άγρια τους διαδηλωτές».

«Κάθε άλλο» απάντησε στον Τούρκο πρωθυπουργό χθες ο πρόεδρος Γκάουκ. «Μάλιστα ήμουν πολύ συγκρατημένος. Δεν επινόησα τίποτε», τόνισε. Πρόσθεσε ότι στην Άγκυρα συνομίλησε «όχι μόνο με εκείνους που κυβερνούν αλλά και με εκείνους που κυβερνιούνται».

Και κατέληξε: «Είχα την ευκαιρία να σχολιάσω κρίσιμης σημασίας για την κοινωνία θέματα, κάτι που είναι πολύ φυσικό μεταξύ φίλων».

Στον κ. Ερντογάν «δεν άρεσε καθόλου αυτή η συμπεριφορά» του γερμανού προέδρου, λέγουν πολιτικοί φίλοι και συνεργάτες του. Και επιχείρησε… να του δώσει μαθήματα:

«Ένας πρόεδρος πρέπει να φέρεται ως πρόεδρος», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε, για τον κ. Γκάουκ: «Φοβούμαι ότι ονειρεύεται ότι είναι ακόμη πάστορας, γιατί ήταν πραγματικά κάποτε πάστορας και φαίνεται ότι ακόμη βλέπει τα πράγματα σαν πάστορας».

Ο Γιόακιμ Γκάουκ ήταν πάστορας στην  Ανατολική Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.