ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Για πρόεδρος κατά πάσαν πιθανότητα ο Ερντογάν το καλοκαίρι

Για πρόεδρος κατά πάσαν πιθανότητα ο Ερντογάν το καλοκαίρι

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) αποφάσισε να διατηρήσει το όριο των τριών θητειών για τους βουλευτές του, εξέλιξη η οποία αποτελεί την πιο σαφή ένδειξη ως σήμερα πως ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Αυγούστου, στις οποίες για πρώτη φορά ο αρχηγός του κράτους θα αναδειχθεί με άμεση λαϊκή ψηφοφορία.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του AK Χουσεΐν Τσελίκ, έπειτα από μια συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος η οποία διήρκεσε πέντε ώρες.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε υπάρξει έντονη φημολογία για το ενδεχόμενο το AK να τροποποιήσει το καταστατικό του ώστε ο Ερντογάν, ο οποίος κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας για μια δεκαετία και πλέον, να παραμείνει πρωθυπουργός για μια τέταρτη θητεία.

«Κρίθηκε αρμόζον να μην προχωρήσουμε σε κάποια απόφαση όσον αφορά τον κανόνα των τριών θητειών», είπε ο Τσελίκ.

Ο Ερντογάν είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα έθετε υποψηφιότητα για την προεδρία εάν του το ζητήσει το κόμμα του.

Όμως η αποτυχία του να μεταφέρει στην προεδρία πολύ περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες ενισχύοντας το ως σήμερα κυρίως εθιμοτυπικό αξίωμα και ένα σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο πλήττει την κυβέρνησή του από τον Δεκέμβριο είχαν δώσει τροφή σε σενάρια με βάση τα οποία ο Ερντογάν θα επεδίωκε να παραμείνει στην πρωθυπουργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.