ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Νταβούτογλου: «Όλες οι απόψεις ακούγονται ελεύθερα στην Τουρκία»

Α.Νταβούτογλου: «Όλες οι απόψεις ακούγονται ελεύθερα στην Τουρκία»

Η έκθεση που δημοσίευσε πριν από δύο ημέρες ο αμερικανικός μη κυβερνητικός οργανισμός και υποβαθμίζει περαιτέρω την Τουρκία σε θέματα ελευθερίας του Τύπου (από «μερικώς ελεύθερη» σε «ανελεύθερη») προκάλεσε άμεση αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου:

«Οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία είναι περισσότερο ελεύθεροι από πολλές χώρες όπου η δημοσιογραφία υποστηρίζεται ότι ασκείται ελεύθερα» είπε ο Τούρκος ΥπΕξ, παροτρύνοντας τους Τούρκους δημοσιογράφους να αντιδράσουν εναντίον της έκθεσης του Freedom House.

«Δεν αξίζει στην Τουρκία να περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία του καταλόγου» δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του από το Ομάν.

«Όλες οι απόψεις ακούγονται ελεύθερα στην Τουρκία» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός που κάλεσε «τους ανθρώπους στον Τύπο και τους διανοούμενους να πάρουν θέση εναντίον της έκθεσης αυτής και τους δημοσιογράφους να την αποκηρύξουν».

Ο Νταβούτογλου, επίσης, κατηγόρησε τους ξένους ανταποκριτές που μετέδωσαν τα επεισόδια της Πρωτομαγιάς ότι «επικεντρώθηκαν σε μεμονωμένες ταραχές κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, δίνοντας εσφαλμένη εικόνα ότι είχαν απαγορευθεί οι διαδηλώσεις».

Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για Δημόσιες Υποθέσεις Ντάγκλας Φραντζ δήλωσε πως «οι δημοκρατίες λειτουργούν καλύτερα όταν σ’ αυτές λειτουργεί ελεύθερος κι ανεξάρτητος Τύπος».

«Υπάρχει ανάγκη να έχουμε -όπως κάποτε λειτουργούσε- δραστήριο, ζωηρό, ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο στην Τουρκία» είπε ο Φραντζ κατά την ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον την Πρωτομαγιά.

Για να προσθέσει: «Νομίζω πως από τις 17 Δεκεμβρίου 2013 και τους επόμενους μήνες η Τουρκία έχει περάσει στη μαύρη λίστα για αιτίες που αφορούν και την Ουάσιγκτον».

«Λόγω της γενικότερης ανησυχίας, πήγα στην Κωνσταντινούπολη πριν από μερικές εβδομάδες και συζήτησα με αρθρογράφους, δίνοντάς τους λεπτομερέστατη συνέντευξη για τα θέματα αυτά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Έχει σημασία το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Aμερικανού αναπληρωτή υπουργού έγιναν την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η έκθεση του Freedom House, που υποβάθμισε αναφορικά με ζητήματα ελευθερίας του Τύπου την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.