Τούρκος πρώην δικαστής: “Θηλιά που θα πνίξει την Τουρκία το πρόστιμο των 90 εκατομμυρίων”

Τούρκος πρώην δικαστής: “Θηλιά που θα πνίξει την Τουρκία το πρόστιμο των 90 εκατομμυρίων”

O Τούρκος πρώην Δικαστής του ΕΔΑΔ κ. Ριζά Τουρμέν στην εφημερίδα Taraf αποκάλυψε σήμερα ότι η Τουρκία και θα πληρώσει  και θα πει και  ένα “τραγούδι” τις πολεμικές αποζημιώσεις στους Κύπριους, είτε αρέσει είτε όχι στον Α.Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρώην Δικαστής του ΕΔΑΔ και νυν βουλευτής του CHP, είπε ότι δεν υπάρχει φυγή για την Τουρκία από την απόφαση καταδίκης με πρόστιμο 90 εκ ευρώ και τόνισε:

«Ο Νταβούτογλου μπορεί να επικρίνει την απόφαση, αλλά δεν μπορεί να πει δεν πληρώνω. Υπάρχει δικαστική απόφαση. Η Τουρκία, βάσει του άρθρου 46 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει υποσχεθεί να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου. Δεν έχει βάση το να λέμε ότι δε θα καταβάλουμε το ποσό.

Δηλαδή, δεν έχει νομική βάση η δήλωση ότι δε θα καταβληθεί το ποσό. Η Τουρκία θα πρέπει, εντός 3 μηνών, να καταβάλει αυτήν την αποζημίωση. Αν δεν την καταβάλει θα προστεθούν και οι τόκοι. Θα προστεθεί ο τόκος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συν πρόστιμο 3%. Τα χρήματα (που πρέπει να καταβληθούν) συνεχώς θα αυξάνονται.

Το θέμα, στη συνέχεια, θα οδηγηθεί στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Επιτροπή Υπουργών είναι υπεύθυνη να ελέγξει την εφαρμογή της απόφασης και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Όσο δεν καταβάλλεται η αποζημίωση, διατηρείται στην ημερήσια διάταξη το θέμα. Τότε στέλνεται επιστολή στο ΥΠΕΞ για την καταβολή της αποζημίωσης, συμμορφούμενη ως χώρα στις υποσχέσεις της. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η άσκηση πίεσης στην Τουρκία.

<<Δεν υπάρχει λύτρωση>>!

 Μπορεί επίσης με πλειοψηφία 2/3 να λάβει απόφαση. Και σε εκείνη την απόφαση μπορεί να λέει ότι η Τουρκία, με την μη καταβολή του ποσού, πραγματοποιεί μία νέα παραβίαση και μπορεί να στείλει και πάλι την απόφαση στο ΕΔΑΔ, το οποίο εξετάζει αν υπάρχει νέα παραβίαση και αν υπάρχει, λαμβάνει νέα απόφαση.

Στη συνέχεια η εν λόγω απόφαση οδηγείται στην Επιτροπή Υπουργών, η οποία συζητά και αποφασίζει ποια μέτρα θα εφαρμόσει για την Τουρκία. Δεν υπάρχει λύτρωση από την περίπτωση αυτή. Τελικά θα πρέπει να πληρώσετε. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα πληρώσει. Όσο αργότερα πληρώσει, τόσα περισσότερα λεφτά θα δώσει». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.