Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών- Στις 20 μονάδες η διαφορά από τον δεύτερο

Ρ.Τ.Ερντογάν:  Θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών- Στις 20 μονάδες η διαφορά από τον δεύτερο

Απόλυτος κυρίαρχος φαίνεται πως είναι ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν θα κέρδιζε άνετα στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου από τον πρώτο γύρο, αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος.

Μάλιστα, του δίνουν προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων από τον πλησιέστερο αντίπαλό του. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα εκλέξουν απευθείας τον πρόεδρο της χώρας.

Το κυβερνών Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα ανακοινώσει τον υποψήφιό του την ερχόμενη Τρίτη, αλλά ο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε χθες Τετάρτη ότι σχεδόν σίγουρα θα είναι ο Ερντογάν.

Δημοσκόπηση της τουρκικής εταιρείας Genar προβλέπει ότι ο Ερντογάν θα κέρδιζε το 55,2% της ψήφου, ενώ ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, ο κοινός υποψήφιος των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης, θα εξασφάλιζε το 35,8%.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MAK Consultancy δίνει στον Ερντογάν το 56,1% και στον αντίπαλό του το 34,2%, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις δίνουν στον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος αναμένεται να είναι ο υποψήφιος του μεγαλύτερου φιλο-κουρδικού κόμματος της Τουρκίας, ποσοστό μικρότερο από 10%.

Ο Ερντογάν θα χρειαστεί τουλάχιστον 50% για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο στις 10 Αυγούστου και να αποφύγει να πάει σε δεύτερο στον οποίο οι αντίπαλοί του ενδεχομένως να συσπειρώνονταν πίσω από έναν κοινό υποψήφιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.