ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παραδόθηκε στον τουρκικό Στρατό το πρώτο σύστημα UAV Caldiran της Baykar Makina (βίντεο)

Παραδόθηκε στον τουρκικό Στρατό το πρώτο σύστημα UAV Caldiran της Baykar Makina (βίντεο)

Σε αντίθεση με την Ελλάδα που θεωρείται από τις διεθνείς πολεμικές βιομηχανίες ως ένας από τους καλύτερους πελάτες στρατιωτικού υλικού η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει την εγχώρια πολεμική βιομηχανία. Στα πλαίσια αυτής της πολίτικης ο τουρκικός Στρατός παρέλαβε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ το πρώτο συμβατικής απογείωσης σύστημα UAV Caldiran της τουρκικής εταιρείας Baykar Makina.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται για ένα τακτικό MALE με βάρος 400 κιλών, άνοιγμα πτερύγων 9 μέτρα, μήκος 5,5 μέτρα, και εμβέλεια 150 χλμ. Το αερόχημα έχει αυτονομία 14 ωρών (ή αλλιώς μπορεί να διανύσει απόσταση 1500 χλμ ) ταχύτητα 80 κόμβων και η μέγιστη επιχειρησιακή οροφή του είναι 22.500 πόδια.

Το αερόχημα είναι εξοπλισμένο με κάμερα ημέρα FLIR αποστασιόμετρο/καταδείκτη Laser ενώ το συγκρότημα του αισθητήρα στο σύνολο του είναι σταθεροποιημένο σε δύο άξονες. Το αερόχημα διαθέτει δυνατότητα αυτόματης τροχοδρόμησης/προσγείωσης/πτήσης/προσγείωσης, αυτόματο σύστημα επιστροφής στην βάση, και προσγείωσης, σύστημα INS/GPS, αυτόματο σύστημα ισομερούς κατανομής καυσίμων.

Με την προσθήκη των συστημάτων αυτών ο τουρκικός Στρατός αποκτά ένα εγχώριας ανάπτυξης τακτικό σύστημα UAV MALE  αποδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδει στην ανάπτυξη των συστημάτων συλλογής πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.