Ερντογάν: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να με πουν “Αρμένιο”»

Ερντογάν: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να με πουν “Αρμένιο”»

Με νέες απίστευτες δηλώσεις του υποψηφίου πλέον για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν αντιμέτωποι οι τηλεθεατές που άκουσαν την νέα παραληρηματικού επιπέδου συνέντευξη και αν μη τι άλλο δείχνουν τον τρόπο που βλέπει η ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας του όμορους λαούς.

«Με αποκάλεσαν Γεωργιανό.Ζητώ συγώμη γι’αυτό αλλά με αποκάλεσαν και κάτι χειρότερο: Αρμένιο. Αλλά είμαι Τούρκος» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης στο κανάλι NTV, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman.

Η εν λόγω δήλωση πυροδότησε αμέσως πλήθος σχολίων και πολλοί αναρωτήθηκαν στο Twitter αν είναι πραγματικά τόσο «άσχημο» να είναι κάποιος Αρμένιος. Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον Ερντογάν για ρατσισμό

Η Washington Post προσπάθησε να τον καλύψει καθώς έγραψε: «Ο Ερντογάν είναι γνωστός ρήτορας και αυτό μπορεί να ήταν απλά ένα ολίσθημα της γλώσσας, αλλά η ιστορία των Αρμενίων και των Τούρκων κάνουν δηλώσεις του ιδιαίτερα απερίσκεπτες».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απέχει μόλις λίγες ημέρες από την προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και αντιμετωπίζει σημαντικές αντιδράσεις έπειτα από παραπάνω από μια δεκαετία αυταρχικής διακυβέρνησης.

Αν και το κόμμα του (ΑΚΡ) είναι γνωστό για ένα αμάλγαμα καπιταλισμού, εθνικισμού και ισλαμιστικής διακυβέρνησης, έχει κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα προς τις τουρκικές μειονότητες.

Η Washington Post σχολιάζει ότι αν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κουρδική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.