ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Χουριέτ λίγο πριν τις εκλογές

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Χουριέτ λίγο πριν τις εκλογές

Λίγες μόλις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και ύστερα από τη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας, του εκδοτικού ομίλου Dogan, ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ παραιτήθηκε.

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης την Πέμπτη, ο Ερντογάν άσκησε κριτική εναντίον του ομίλου Dogan κατηγορώντας τον ότι πρόβαλε αντιισλαμικά σχόλια σε έναν από τους τηλεοπτικούς του σταθμούς και ότι η κάλυψή του των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας είναι φιλοισραηλινή.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν συχνά εκφράσει ανησυχία για την πίεση που ασκεί η κυβέρνηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας τις απολύσεις διευθυντών και δημοσιογράφων.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου συνδέουν την αποχώρηση του Ένις Μπερμπέρογλου χθες Παρασκευή από την Hurriyet με τέτοιου είδους πιέσεις, αλλά το ίδιο το έντυπο το διαψεύδει κάνοντας λόγο για «πολιτικά σενάρια» και υποστηρίζει ότι ο Μπερμπέρογλου αποχώρησε οικειοθελώς.

Ο ίδιος, πάντως, ο Μπερμπέρογλου δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.