ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ερντογάν : “Εισβάλαμε στην Κύπρο και τώρα έχουμε αμυντική βιομηχανία”

Ερντογάν : “Εισβάλαμε στην Κύπρο και τώρα έχουμε αμυντική βιομηχανία”

Ακόμα μια γεύση για τον τρόπο σκέψης που θα έχει η “Νέα Τουρκία” του Ερντογάν ήταν η νέα προκλητική δήλωση του για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και την γιγάντωση της πολεμικής της βιομηχανίας. Οι χιλιάδες νεκροί ,αγνοούμενοι και εκτοπισμένοι δεν είναι αρκετοί μπροστά στο επίτευγμα της τουρκικής οικονομίας. Αυτές οι δηλώσεις είναι που ενστερνίζεται ο Ερντογάν και με βάση αυτές όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το τι μπορεί να φανταστεί η Τουρκία ότι μπορεί να κερδίσει αν εισβάλει στην Ελλάδα.

“Αν δεν γινόταν η επιχείρηση στην Κύπρο (εννοεί την εισβολή του 1974), σήμερα δεν θα είχαμε το ASELSAN (στρατιωτική βιομηχανία)”, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας και πάλι τους εθνικιστικούς τόνους ένα μόνο 24ωρο πριν τις προεδρικές εκλογές της 10ης Αυγούστου, στοχεύοντας στις ψήφους των εθνικιστών για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό Κανάλι 7, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είναι σημαντική η παραγωγή των αναγκαίων προϊόντων στην αμυντική βιομηχανία. “Αυτή τη στιγμή με την ASELSAN παράγουμε σημαντικά προϊόντα”, είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα παραμελήσουν την αμυντική βιομηχανία. “Έχουμε σημαντικές δραστηριότητες στην αμυντική βιομηχανία. Θα συνεχίσουν να αυξάνονται αυτές οι δραστηριότητες”, είπε.

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξή του ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε ανοίγματα και πάλι προς τους Κούρδους αποσκοπώντας και στη δική τους ψήφο.

“Να προωθηθεί η διαδικασία λύσης (του Κουρδικού) στη χώρα μου και ειδικότερα να μην χάσουμε για άλλη μια φορά τον έλεγχο”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι ο ίδιος έπειτα από την εκλογή του στην προεδρία θα παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία.

“Αν εδώ και δύο χρόνια δεν έρχονται ήρωες νεκροί, αν είμαστε τόσο ήρεμοι, αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε”, ανέφερε. Για τους Κούρδους είπε ότι ο ίδιος τους αποκαλεί ‘αδελφοί μου’, μια έκφραση που κανένας άλλος πρωθυπουργός προηγουμένως στην Τουρκία δεν χρησιμοποίησε πλην του Τουργκούτ Οζάλ. “Γιατί το λέω; Επειδή ο Αλλάχ που δημιούργησε εμένα τους δημιούργησε κι εκείνους, γι αυτό τους λέω ‘αδελφούς μου'”, εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.