ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καθελκύστηκε το τρίτο περιπολικό ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Καθελκύστηκε το τρίτο περιπολικό ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής (βίντεο)

Δεν προλαβαίνουν να καθελκύουν πολεμικά πλοία τα τελευταία τρία χρόνια τα τουρκικά ναυπηγεία στα πλαίσια ενός τεράστιου ναυπηγικού προγράμματος που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ερντογάν. Πιο συγκεκριμένα καθελκύστηκε το τρίτο περιπολικό ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής TSCG-703 Umut το οποπιο ναυπηγήθηκε στα πλαίσια του μακρόχρονου αναπτυξιακού προγράμματος της Τουρκίας για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο.

Τα τέσσερα πλοία του προγράμματος πρόκειται να κοστίσουν στο τουρκικό κράτος περίπου 350 εκατ. ευρώ και λόγω του εκτοπίσματος τους και των δυνατοτήτων τους θα μπορούν να επιχειρούν αυτόνομα στο κεντρικό Αιγαίο και στην Αν Μεσόγειο εκτελώντας αποστολές Έρευνας και Διάσωσης αξιοποιώντας το ελικόπτερο που μπορούν να φέρουν.   

Το νέο πλοίο μήκους 89 μέτρων και εκτοπίσματος 1900 τόνων (πλήρες φορτίου) θα εξοπλιστεί με ένα πυροβόλο (δύο κάνες) των 40/70 χλστ OTOBREDA Fast Forty καθώς και με δύο τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες εξοπλισμένες με πολυβόλα των 12,7 χλστ. και ηλεκτροπτικό αισθητήρα ημέρας/νύκτας.

Επιπρόσθετα το πλοίο διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Μάχης εγχώριας κατασκευής, Σύστημα Ελέγχου Πυρός, Ηλεκτροπτικό Σύστημα εγχώριας κατασκευής AselFlir-300D, Radar έρευνας, Ολοκληρωμένο Σύστημα Επικοινωνιών, ενώ το λογισμικό των συστημάτων που το εξοπλίζουν αναπτύχθηκε από τουρκικές εταιρείες.

 

Το πλήρωμα του αποτελείται από 72 άτομα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 20 ακόμα άτομα. Το προωστικό σκεύος του νέου πλοίου αποτελείται από δύο κινητήρες ντίζελ MTU 16V1163TB73L συνολικής ισχύος 10400, θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων, η αυτονομία του φτάνει τα 3000 ν.μ με ταχύτητα 15 κόμβων, ενώ τα εφόδια του φτάνουν για αποστολές διάρκειας 10 ημερών.

Επισημαίνεται ότι το πλοίο αυτό μαζί με τα υπόλοιπα τρία ναυπηγείται από τα ναυπηγεία RMK του επιχειρηματικού ομίλου Koc και ανήκουν στο γνωστό Τούρκο επιχειρηματία “φίλο” της Ελλάδας και γνωστό για τις προσπάθειες του για την προώθηση της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας και φιλίας. 

Οποιαδήποτε σύγκριση του τουρκικού προγράμματος για την ενίσχυση της Ακτοφυλακής της γειτονικής χώρας, με το ενδιαφέρον που αποδίδει η ελληνική πολιτεία στο Λιμενικό Σώμα μάλλον αισθήματα απογοήτευσης θα μπορούσε να προκαλέσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.