ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι δεν εκπαιδεύει τζιχαντιστές

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι δεν εκπαιδεύει τζιχαντιστές

Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε, σήμερα, ισχυρισμούς δημοσιευμάτων  ότι οι τουρκικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο συνδέονται με την οργάνωση και εκπαίδευση τζιχαντιστών που συμμετέχουν  στα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, όπως είναι οι ομάδες της «Τζαμπχάτ αλ Νουστρα και το ‘Ισλαμικό Κράτος’, που δρουν στη Συρία.

Νωρίτερα,  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν πληροφορίες ότι ο Τουρκικός Διεθνής Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού (γνωστός ως TİKA= Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı), η Διαχείριση Θρησκευτικών Υποθέσεων και το πολιτιστικό ίδρυμα «Yunus Emre», εμπλέκονται στην οργάνωση και εκπαίδευση ομάδων τζιχάντ,  για τη διοχέτευσή τους στην τρομοκρατική ομάδα ‘ισλαμικό κράτος’ και στο ‘Μέτωπο αλ Νούσρα’ στη Συρία.

«Αυτά είναι ψέματα. Αυτές οι οργανώσεις ασχολούνται με την κατασκευή τζαμιών και ισλαμικών θρησκευτικών σχολείων και άλλων κτηρίων. Συμμετέχουν στην πολιτιστική διπλωματία, προκειμένου να βελτιωθεί η κουλτούρα του Κοσσυφοπεδίου καθώς και οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσόβου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ο Numan Kurtulmuş, έριξε βολές κατά μυστικών υπηρεσιών, χώρας που δεν καθόρισε,  από την οποία διέρρευσε η πληροφορία:

«Κανείς δεν πρέπει να διαστρεβλώνει την αλήθεια. Εκείνοι που θέλουν να σταματήσουν τις τουρκικές πρωτοβουλίες είναι εκείνοι που διέδωσαν την ιδεολογία του ‘ισλαμικού κράτους’ και δημιούργησαν παρόμοιες ομάδες και στα Βαλκάνια», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.