ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: “Η Τουρκία θα αναλάβει ενεργό ρόλο στον πόλεμο κατά του ISIS”

Ρ.Τ.Ερντογάν: “Η Τουρκία θα αναλάβει ενεργό ρόλο στον πόλεμο κατά του ISIS”

Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στο αμερικανικό δίκτυο «CBS» ότι οι HΠA υποτίμησαν την απειλή των τζιχαντιστών στην πατρίδα του Μπασάλ αλ Άσαντ, η κυβέρνηση της Άγκυρας διαμηνύει ότι θα αναλάβει ενεργό ρόλο στον πόλεμο της Δύσης κατά των φανατικών ισλαμιστών.

Τις  τελευταίες ημέρες, η Τουρκία δέχεται εντονότατες πιέσεις από την Ουάσινγκτον για να μπει για τα καλά στο… παιχνίδι καθώς, παρά τις εναέριες επιδρομές των ΗΠΑ αλλά και των συμμάχων τους, οι τζιχαντιστές δεν φαίνεται να πτοούνται απειλώντας κυρίως κουρδικούς θύλακες, κοντά στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τις τελευταίες ώρες , υπάρχουν αναφορές για σφοδρά πυρά των τζιχαντιστών κατά της κουρδικής πόλης «Αΐν αλ Αράμπ» (ή αλλιώς Κομπανί) .

Την ώρα που οι ξένες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται, εκατοντάδες Κούρδοι μαχητές «πεσμεργκα» έχουν πάρει θέσεις για την υπεράσπιση της πόλης.

   

Η επίθεση των τζιχαντιστών έχει πυροδοτήσει νέο κύμα προσφύγων προς την Τουρκία, η οποία πιέζεται όλο και περισσότερο να αποφασίσει πώς τελικά θα συνδράμει τη «συμμαχία των προθύμων».Από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως η Αγκυρα δεν μπορεί να μείνει άλλο στο περιθώριο αφήνοντας να εννοηθεί ότι, λίαν συντόμως, θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο και συλλέγει πληροφορίες από το συριακό έδαφος, το βράδυ της Κυριακής οι επιθέσεις στην κουρδική πόλη από τα δυτικά ήταν σφοδρές ενώ αναφορές μιλούσαν και για ισχυρά πυρά με μέσα του πυροβολικού από τα ανατολικά.

Επιπλέον, και αναφορές από την τουρκική πλευρά μιλούσαν για σφοδρά πυρά στο Κομπανί όπως και μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που εγκατέλειπε την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.