ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα απαίτηση Ερντογάν: «Να μας ζητήσει συγγνώμη ο Μπάιντεν»

Νέα απαίτηση Ερντογάν: «Να μας ζητήσει συγγνώμη ο Μπάιντεν»

Νέο επεισόδιο έρχεται να ταράξει εκ νέου τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις, μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν, που «κάρφωσε» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όσα μεταξύ τους συζήτησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο, δεν συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, αντ’ αυτού συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο ισχυροί άντρες, πρωταγωνίστησε το θέμα της Συρίας, η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν, σε πρόσφατες δηλώσεις του «κάρφωσε» τα όσα οι δύο τους συζήτησαν, λέγοντας: «Σε μια προσωπική μας συζήτηση, ο φίλος μου Ερντογάν, μου είπε: “Έχεις δίκιο, αφήσαμε πολλούς μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας”. Τώρα, προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορά τους».

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Αν ο κ. Μπάιντεν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον για μένα στο παρελθόν. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου», επέμεινε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας. 

««Εάν ο Τζο Μπάιντεν είπε κάτι τέτοιο στο Χάρβαντ, τότε οφείλει να απολογηθεί. Μιλάω ξεκάθαρα. Οι ξένοι μαχητές ουδέποτε πέρασαν από την Τουρκία με τα όπλα τους για να μπουν στη Συρία», απάντησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και κάλεσε τον Μπάιντεν «να ζητήσει συγγνώμη» από τη χώρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.