ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Και όμως ο Μπάιντεν απολογήθηκε στον Ερντογάν για τις δηλώσεις του!

Και όμως ο Μπάιντεν απολογήθηκε στον Ερντογάν για τις δηλώσεις του!

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Αν ο Τζο Μπάιντεν δεν απολογούνταν, έπειτα από τις δηλώσεις του για τις σχέσεις της Τουρκίας με τρομοκράτες, τότε οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ θα «πάγωναν». Ετσι, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να διορθώσει το λάθος του. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Μπάιντεν ζήτησε συγνώμη από τον Ερντογάν, για το σχόλιο που πυροδότησε την αντίδραση του τελευταίου.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Μπάιντεν είπε ότι «το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι σύμμαχοί μας» στην αντιμετώπιση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και φέρεται να κατηγόρησε τους συμμάχους των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας ότι έχουν χρηματοδοτήσει ένοπλες οργανώσεις και «τρομοκράτες» στη Συρία.

Η αντίδραση του Ερντογάν ήταν άμεση. «Αν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον στο παρελθόν για μένα. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου», δήλωσε. 

Μετά από αυτό, ακολούθησε το αναγκαίο τηλεφώνημα του Μπάιντεν στον Ερντογάν.

«Ο αντιπρόεδρος απολογείται για οποιαδήποτε υπόνοια ότι η Τουρκία και άλλοι σύμμαχοι και εταίροι μας στην περιοχή έχουν σκόπιμα υποστηρίξει ή διευκολύνει την ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους ή άλλων εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην οποία σημειώνεται επίσης ότι «οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ εργάζονται από κοινού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.