ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νταβούτογλου: “Οι Κούρδοι της Συρίας ήρθαν σε εμάς για να σωθούν”!

Νταβούτογλου: “Οι Κούρδοι της Συρίας ήρθαν σε εμάς για να σωθούν”!

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα το μεγαλύτερο κουρδικό πολιτικό κόμμα της Συρίας ότι «βασάνισε» κούρδους πρόσφυγες οι οποίοι προσπάθησαν να γλιτώσουν από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Κομπάνι.

«Οι αδελφοί μας (Κούρδοι) ήρθαν εδώ (στην Τουρκία) για να γλιτώσουν από τις πιέσεις του PYD (του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης). Άσκησαν πολύ ισχυρές πιέσεις σε αυτούς που δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους στο Κομπάνι», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

«Ρωτήστε απλά τους κατοίκους της περιοχής πώς το PYD βασάνισε τους κατοίκους του Κομπάνι. Ζητώ από τους αδελφούς μας στην περιοχή να το πουν δυνατά και ξεκάθαρα», συνέχισε ο Νταβούτογλου.

«Πού ήσασταν όταν το PYD καταπίεζε κάποιους Κούρδους;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν σχέσεις με το PYD που θεωρείται ότι είναι το συριακό παρακλάδι του τουρκικού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει πόλεμο εναντίον της Άγκυρας από το 1984.

Σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του PYD Σαλίχ Μουσλίμ είχε ζητήσει από την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της στους κούρδους μαχητές που επιθυμούν να πάνε να πολεμήσουν στο Κομπάνι εναντίον του ΙΚ.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό καθώς φοβάται ότι μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και τη θέση των Κούρδων που συνδέονται με το PKK.

«Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το Κομπάνι, πρόκειται για την άσκηση πίεσης στην Τουρκία μέσω του Κομπάνι», εκτίμησε ο Νταβούτογλου καταγγέλλοντας τις διεθνείς πιέσεις για μια τουρκική επέμβαση. «Όμως η Τουρκία δεν έχει καμία όρεξη για περιπέτειες», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.