Ο Α.Νταβούτογλου δηλώνει κυνικά: “Καμιά εμπλοκή στη Συρία χωρίς τις εγγυήσεις μας”

Ο Α.Νταβούτογλου δηλώνει κυνικά: “Καμιά εμπλοκή στη Συρία χωρίς τις εγγυήσεις μας”

Η Τουρκία δεν θα εμπλακεί σε μια «περιπέτεια» στη Συρία χωρίς να έχει διαβεβαιώσεις από τη διεθνή κοινότητα διεμήνυσε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Άγκυρας για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία ως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

«Η Τουρκία δεν θα εμπλακεί σε μια περιπέτεια παρά την επιμονή ορισμένων άλλων χωρών, εκτός και αν η διεθνής κοινότητα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο και εφαρμόσει μια αναβαθισμένη στρατηγική» ανέφερε ο Νταβούτογλου στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Δεν εγκρίνουμε μονοδιάστατες πολιτικές» συμπλήρωσε τονίζοντας ξανά ότι θέση της Τουρκίας είναι πως μόνιμη ειρήνη στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.

Οι δηλώσεις Νταβούτογλου έρχονται λίγο πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε αμερικανούς και τούρκους αξιωματούχους προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.