ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δύο Type 209/1400 από συνεργασία HDW/Toυρκίας για την Ινδονησία!

Δύο Type 209/1400 από συνεργασία HDW/Toυρκίας για την Ινδονησία!

Για την Ελλάδα η γερμανική εταιρεία HDW/TKMS, επιφυλάσσει σκάνδαλα και περίεργες αλλαγές ιδιοκτησιακών καθεστώτων και για την Τουρκία εξαγωγικές επιτυχίες. Αυτό που θα έκαναν τα Ελληνικά Ναυπηγεία με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος, τελικά το κάνουν τα τουρκικά Ναυπηγεία:

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του τουρκικού Υφυπουργείου Πολεμική Βιομηχανίας και της κυβέρνησης της Ινδονησίας για την ναυπήγηση στα τουρκική ναυπηγεία Gölcük δύο υποβρυχίων Type-209/1400 του Ναυτικό της ασιατικής χώρας σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία HDW.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα … ξεκινάει η έρευνα για τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 και με την διευρεύνηση των πεπραγμένων της εποχής Μεϊμαράκη. Όλα αυτά από την Τετάρτη που ξεκινάει να ενημερώνει την επιτροπή Εξοπλισμών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης.

Στο μεταξύ η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή του Άκη στο Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο. Συνολικά ψήφισαν 242 βουλευτές, βρέθηκαν 236 έγκυρα ψηφοδέλτια, 6 άκυρα και 4 λευκά

Για την κατηγορία της Παθητικής Δωροδοκίας  ψήφισαν να παραπεμφθεί ο Άκης 216, να μην παραπεμφθεί 9 , και Παρών 7. Για την  Νομιμοποίηση Εσόδων Από Παράνομη Δραστηριότητα ψήφισαν Υπέρ της Παραπομπής 215 Κατά της Παραπομπής  9 και Παρών 8.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη οι HDW/ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) ανακοίνωσαν σήμερα ότι όμιλος έλαβε την προκαταβολή για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ναυπήγηση των υποβρυχίων Τype 214TN του τουρκικού ναυτικού.

Η συνολική αξία του προγράμματος, που αφορά την απευθείας προμήθεια από τη Γερμανία των “πακέτων υλικών”  (material packages), θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ και θα πληρωθεί με τουρκικές λίρες Στην αξία αυτή θα προστεθεί και η αξία κατασκευής των τουρκικών υποσυστημάτων!. Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία, η παραγγελία θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στην HDW στο Κίελο, καθώς και αντίστοιχες στην Τουρκία, για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Τα τουρκικά υποσυστήματα θα είναι τα εξής: Σύστημα διαχείρισης μάχης (Ayesas), κονσόλες ελέγχου οπλισμού (Ayseas, όπως και οι προηγούμενες με δυνατότητα εξαγωγής σε τρίτες χώρες), ηλεκτρονικός εξοπλισμός (Aselsan), ραντάρ (έχει επιλεγεί το Ares-2N της Aselsan), ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνιών συμπεριλαμβανομένου και δορυφορικού υποσυστήματος στη ζώνη συχνοτήτων X (Aselsan), συστήματα μέτρησης ιδίου θορύβου και ελέγχου υπογραφής (Tubitak), ζεύξεις δεδομένων (Milsoft), εκπαιδευτικά συστήματα και εξομοιωτές (Havelsan) κ.λ.π.

Επιπρόσθετα το λογισμικό του συστήματος διαχείρισης μάχης θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τη Havelsan που θα έχει στην κυριότητα της τους πηγαίους κώδικες μέχρι την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής ζωής των υποβρυχίων και δυνατότητα εξαγωγής σε τρίτες χώρες). Τέλος τουρκικές εταιρίες θα αναλάβουν εργασίες σχεδίασης (STM), ολοκλήρωσης των νέων αισθητήρων και ηλεκτρονικών συστημάτων (STM), την παραγωγή εξαρτημάτων από συνθετικά υλικά (STM), την ανάπτυξη και παραγωγή συσσωρευτών (STM), συστημάτων εκπαίδευσης και εξομοιωτών (Havelsan), συστημάτων ανίχνευσης δυτών και συστημάτων παρεμβολής και αντιμετώπισης / αντιμέτρων τορπιλών (Koc Bilgi), κ.λ.π.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr       

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.