ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τούρκοι αναλυτές: “Οι ΗΠΑ θέλουν να βγάλουν έξω την Τουρκία μέσω των Κούρδων από τους αγωγούς πετρελαίου”

Τούρκοι αναλυτές: “Οι ΗΠΑ θέλουν να βγάλουν έξω την Τουρκία μέσω των Κούρδων από τους αγωγούς πετρελαίου”

Ο Mehmet Avni Özgürel είναι ένας Τούρκος συγγραφέας και αρθρογράφος κορυφαίων εφημερίδων στην Τουρκία όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει σύμφωνα με την Ζαμάν είναι ότι έχει πολύ, μα πάρα πολύ καλές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, την ΜΙΤ.

Σε εκπομπή του καναλιού Atv όπου η συζήτηση ήταν γύρω από τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι «υπάρχει ένας μεγάλος εγκέφαλος που κινεί τα νήματα στα σύνορα με την Τουρκία και χρησιμοποιεί τους Κούρδους» για τις οποίες εδώ στο Tribune γράψαμε εξ αρχής ότι υπονοούσε τις ΗΠΑ, ο Mehmet Avni Özgürel δήλωσε ότι «ξεκάθαρα ο Ερντογάν εννοούσε τις ΗΠΑ. Αυτό που συμβαίνει στην Συρία και στο Ιράκ δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια των ΗΠΑ να κάνουν bypass την Τουρκία στο ζήτημα των νέων αγωγών πετρελαίου».

Όπως δήλωσε ο διάσημος αναλυτής θέλουν να περάσουν ένα αγωγό από το Ιράκ στην Μεσόγειο που να μην έχει καμιά σχέση με την Τουρκία.

Θα περνά από την αυτόνομη περιοχή των Κούρδων του Ιράκ και από εκεί στο αυτόνομο κράτος της Ροζάβα (το συριακό Κουρδιστάν).

Για αυτό άραγε οι Τούρκοι πλέον θέλουν να καταστρέψουν τους Κούρδους και δε νεπέτρεψαν ακόμα να περάσουν οι Πεσμεργκά στην Κομπάνι;

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.