ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το “χαβά” του ο Νταβούτογλου: Να εξοπλιστούν οι Σύροι αντάρτες για να ανατραπεί ο Άσαντ

Το  “χαβά” του ο Νταβούτογλου: Να εξοπλιστούν οι Σύροι αντάρτες για να ανατραπεί ο Άσαντ

Τη στιγμή που οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Κομπάνι της Συρίας ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τους Κούρδους Πεσμεργκά και τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός δε βλέπει άλλη λύση στην κρίση από την ενεργό συμμετοχή της συριακής αντιπολίτευσης και των Κούρδων στρατιωτών.

Όπως δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο δίκτυο BBC, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν πρέπει κανείς να αναμένει την Τουρκία να στείλει στρατεύματα στο Κομπάνι, αλλά οι μόνοι που μπορούν να σώσουν την περιοχή είναι οι Πεσμεργκά και η συριακή αντιπολίτευση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, οι βομβαρδισμοί των αμερικανικών  μαχητικών δεν επαρκούν για την απώθηση των εξτρεμιστών και προκειμένου να απελευθερωθεί το Κομπάνι και η ανακατάληψή του «χρειάζεται μία στρατιωτική επιχείρηση».

Την ίδια στιγμή, κατέστησε σαφές πως ούτε η Τουρκία ούτε οι δυτικοί εταίροι πρόκειται να δεσμευθούν για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή.

«Αν εκείνοι (η διεθνής συμμαχία) δεν επιθυμεί να στείλει στρατεύματα, πώς μπορεί να αναμένουν ότι η Τουρκία  θα στείλει τουρκικά στρατεύματα, ενώ οι ίδιοι κίνδυνοι παραμένουν στα σύνορα;», διερωτήθηκε ο Νταβούτογλου.

Επισήμανε, μάλιστα, πως ο μόνος τρόπος για να βοηθηθεί η περιοχή είναι η αποστολή «φιλειρηνικών ή κάποιων μετριοπαθών δυνάμεων στο Κομπάνι. Ποιες είναι αυτές; Οι Πεσμεργκά και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που πολεμά τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Να εξοπλίσουν και να εκπαιδεύσουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό έτσι ώστε αν το Ισλαμικό Κράτος αποχωρήσει, το καθεστώς να μην πάρει τη θέση του και αν το Ισλαμικό Κράτος αποχωρήσει οι τρομοκράτες του PKK να μην αναλάβουν», συμπλήρωσε και τόνισε πως η Τουρκία θα βοηθήσει οποιαδήποτε δύναμη και συνασπισμό μέσω των αεροπορικών βάσεων της χώρας ή με άλλα μέσα, εφόσον, όπως τόνισε «καταλήξουμε σε μια συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας πλουραλιστικής, δημοκρατικής Συρίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.