Δείτε φωτογραφίες από το παλάτι του “σουλτάνου” Ρ.Τ. Ερντογάν – Συνώνυμο της χλιδής

Δείτε φωτογραφίες από το παλάτι του “σουλτάνου” Ρ.Τ. Ερντογάν – Συνώνυμο της χλιδής

Μετά από 91 χρόνια παράδοσης που θέλει τον Τούρκο Πρόεδρο να κατοικεί στο μέγαρο Τσάνκαγια,  ο Ρ.Τ. Ερντογάν, μετακομίζει σήμερα σε ένα «παλάτι» 40.000 τετραγωνικών μέτρων με 1.000 δωμάτια, το αποκαλούμενο και «Λευκό Σεράι», συνώνυμο της απόλυτης χλιδής.

Το νέο τεράστιο κτίριο, έξω από την Αγκυρα, το αποκαλούμενο και «Λευκό Σεράι» που από σήμερα θα είναι το νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, έχει 1.000 δωμάτια και γραφεία τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 40.000 τ.μ.. Μεταξύ άλλων υπάρχουν αίθουσες εκδηλώσεων και χώροι φιλοξενείας επισήμων, ενώ κύριο χαρακτηριστικό όλου του συγκροτήματος είναι η μοναδική χλιδή.

Το γραφείο του Τούρκου προέδρου, όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, θυμίζει το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Το γραφείο αυτό θα είναι αδιαπέραστο, με ειδικά τοιχώματα για να μην μπορεί κανείς να ακούει τις συνομιλίες, ακόμη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 300.000 τ.μ., η οποία αποψιλώθηκε για να κτιστεί το νέο προεδρρικό μέγαρο, και περιλαμβάνει κήπους μοναδικής ομορφιάς, λίμνες και άλλα παρόμοια.

Το κόστος της κατασκευής του ξεπέρασε τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ η ανέγερσή του πρόκάλεσε σάλο αντιδράσεων, για το γεγονός ότι αποψιλώθηκε ένα ολόκληρο δάσος για να χτιστεί, για το γεγονός ότι σπάει παράδοση 91 χρόνων, αλλά φυσικά και για το εξωπραγματικό κόστος κατασκευής του. Την ίδια ώρα, τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να αποκηρύξει το παρελθόν της Τουρκίας χτίζοντας παλάτια με πολτυέλειες παρόμοιες με αυτές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στο παραδοσιακό προεδρικό μέγαρο θα κατοικήσει ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου με την οικογένειά του.

Φωτογραφίες από τη φάση κατασκευής του:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.