ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παραλήρημα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν: “Η Δύση θέλει τα λεφτά των μουσουλμάνων”

Παραλήρημα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν: “Η Δύση θέλει τα λεφτά των μουσουλμάνων”

Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο ξεφεύγει ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Νέο παραλήρημα του «Σουλτάνου του Βοσπόρου», ένα 24ωρο πριν την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στις χώρες της Δύσης, οι οποίες, όπως υποστήριξε, όχι μόνο δεν συμπαθούν τους Μουσουλμάνους αλλά τους θέλουν και νεκρούς καθώς το μόνο που ορέγονται από τον ισλαμικό κόσμο είναι τα λεφτά.

«Μόνο εμείς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας. Και μιλάω με κάθε ειλικρίνεια. Οι ξένοι αγαπάνε το πετρέλαιο, το χρυσάφι, τα διαμάντια και τα φθηνά εργατικά χέρια του ισλαμικού κόσμου. Τους αρέσουν οι συγκρούσεις, οι μάχες και οι φασαρίες στη Μέση Ανατολή. Πιστέψτε με, δεν μας συμπαθούν», είπε χτες σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Αναφερόμενος στις χώρες που είναι στρατηγικοί σύμμαχοι της Άγκυρας, ο Ερντογάν επεσήμανε: «Μοιάζουν με φίλους, αλλά μας θέλουν νεκρούς, ευχαριστιούνται να βλέπουν τα παιδιά μας να πεθαίνουν. Για πόσο καιρό θα το ανεχθούμε;».

«Πολλές από τις χώρες της Μέσης Ανατολής», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, «μπορούν να λύσουν μόνες τους τα προβλήματα τους χωρίς την βοήθεια της Δύσης. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε την κρίση στον ισλαμικό κόσμο είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η συμμαχία. Πιστέψτε με μπορούμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα όσο είμαστε ενωμένοι. Οι ισλαμικές χώρες, που έχουν αναπτυχθεί οικονομικά πρόσφατα, υποφέρουν από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές και πολιτικές κρίσεις στην ιστορία τους. Εάν δράσουμε μαζί, θα δώσουμε ένα τέλος στην μοναξιά των Παλαιστινίων που συνεχίζεται σχεδόν ένα αιώνα… είναι πιθανό να τερματίσουμε την αιματοχυσία στο Ιράκ και τις δολοφονίες παιδιών στη Συρία». 

Αφού εκτόξευσε πυρά κατά της Δύσης, ο Ερντογάν θυμήθηκε και πάλι τον Κολόμβο και επιτέθηκε σε όλους όσοι έσπευσαν να τον επικρίνουν για το σχόλιό του ότι μουσουλμάνοι εξερευνητές έφθασαν στην Αμερική το 12ο αιώνα, σχεδόν τρεις αιώνες πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο. «Όλοι αυτοί πάσχουν από σύμπλεγμα ανωτερότητας», δήλωσε και επανέλαβε ότι η άποψη του είναι τεκμηριωμένη. «Αναστατώθηκαν πολύ», είπε, «από το γεγονός ότι τους θυμίσαμε μερικά ιστορικά γεγονότα, την ιστορία του πολιτισμού, των επιστημών, της πολιτικής και του πολέμου. Δεν τους αρέσει να τους αμφισβητούμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.