ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τουρκία: Βαριά χιονόπτωση έχει παραλύσει την Κωνσταντινούπολη [βίντεο]

Τουρκία: Βαριά χιονόπτωση έχει παραλύσει την Κωνσταντινούπολη [βίντεο]

Η βαριά χιονόπτωση, που πλήττει ένα τριήμερο τώρα την Κωνσταντινούπολη, είναι η αιτία για δεκάδες τροχαία ατυχήματα, πτώσεις δένδρων και τον εκτροχιασμό ενός τραμ στην συνοικία του Τοπ Καπί.

Οι υπηρεσίες του μητροπολιτικού δήμου της πόλης βρίσκονται σε εγρήγορση και έχουν στην διάθεσή τους προσωπικό 4.815 ατόμων και 1.028 οχήματα για να αντιμετωπίσουν τον βαρύ χιονιά και τις επιπτώσεις του. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δημοτικών υπηρεσιών τουλάχιστον 437 άστεγοι έχουν βρει αυτές τις μέρες καταφύγιο σε καταλύματα του δήμου με φαγητό και ζεστά ροφήματα.

Η χιονόπτωση ρεκόρ έχει να συμβεί στην Κωνσταντινούπολη εδώ και 28 χρόνια, από τον Μάρτιο του 1987, αλλά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τότε οι καταστροφές ήταν πολύ λιγότερες, παρόλο που ο χιονιάς είχε μεγαλύτερη διάρκεια.

Εκτός από τα δεκάδες τροχαία ατυχήματα λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος, 187 δένδρα έχουν κοπεί από την σφοδρή κακοκαιρία ενώ το ύψος του χιονιού έφθασε τα 75 εκατοστά στην περιοχή Τσατάλτζα και τα 20 με 32 εκατοστά στις πιο κεντρικές συνοικίες.

Ο δήμος έχει ανακοινώσει πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς και έχει μέχρι τώρα χρησιμοποιήσει 18.543 τόνους αλάτι και 926 τόνους χημικών ουσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.