ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Οργή από τη δολοφονία γυναίκας από τον ψυχασθενή σύζυγό της

Τουρκία: Οργή από τη δολοφονία γυναίκας από τον ψυχασθενή σύζυγό της

Ο φόνος μιας γυναίκας από τον ψυχικά διαταραγμένο σύζυγό της κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, λίγες ημέρες μετά τον βιασμό και την αποτρόπαιη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας από τρεις άνδρες που προκάλεσε σε όλη τη χώρα κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων με αίτημα να σταματήσει η βία σε βάρος των γυναικών.

Ο 43χρονος Ταχίρ Καρτ συνελήφθη την Τετάρτη για τον φόνο της συζύγου του, το τεμαχισμένο πτώμα της οποίας βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, ο δράστης, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, είχε καταγγείλει αρχικά την «εξαφάνιση» της γυναίκας του, ωστόσο κατόπιν ομολόγησε ότι την μαχαίρωσε «σε ένα ξέσπασμα οργής».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία, στην περιοχή της Μερσίνας, της 20χρονης Εζγκετζάν Ασλάν επειδή αντιστάθηκε στον βιασμό της. Ο θάνατος της φοιτήτριας προκάλεσε αγανάκτηση σε όλη τη χώρα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις μεγάλες πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στην Τουρκία. Την Τετάρτη περίπου 15.000 άνθρωποι κατέβηκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους της Μερσίνας.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει με την αυστηρότερη ποινή τους δράστες της δολοφονίας της κοπέλας, όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο της επαναφοράς της θανατικής ποινής, όπως ζητούν ορισμένοι πολιτικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.