ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Τουρκία παραγγέλνει το κινεζικό “S-300” το αντιαεροπορικό μεγάλης εμβέλειας HQ-9

Η Τουρκία παραγγέλνει το κινεζικό “S-300” το αντιαεροπορικό μεγάλης εμβέλειας  HQ-9

Σε νέα δοκιμασία μπαίνουν οι σχάσεις της Τουρκιάς με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ύστερα από την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την  παραγγελία του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας HQ-9.

«Η Τουρκία θα προχωρήσει στο σχέδιό της να παραγγείλει ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα 3,4 δισ. δολαρίων από την Κίνα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ.

Σε γραπτή απάντησή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Γιλμάζ αναφέρει πως η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει το μεγάλου βεληνεκούς σύστημα χωρίς να το εντάξει στο σύστημα συμβατότητας του ΝΑΤΟ.

Αρχικά η Τουρκία είχε κατακυρώσει τον διαγωνισμό το 2013 στην εταιρεία China Precision Machinery Import and Export Corp και αμερικανοί και νατοϊκοί αξιωματούχοι είχαν επισημάνει πως η συμφωνία ενδέχεται να δημιουργεί ερωτήματα για την ασφάλεια.

Η Τουρκία ανακοίνωσε αργότερα πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γαλλία για το θέμα, αλλά ο Γιλμάζ δήλωσε πως δεν ελήφθησαν νέες προσφορές.

«Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με ξένη χρηματοδότηση. Το έργο της εκτίμησης των προσφορών έχει ολοκληρωθεί και δεν ελήφθη καμιά νέα προσφορά», δήλωσε ο υπουργός.

«Το σύστημα θα ενταχθεί στο εθνικό σύστημα για την άμυνα της Τουρκίας και θα χρησιμοποιείται χωρίς να είναι ενταγμένο στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Η εταιρεία Eurosam, η οποία ανήκει στον γαλλο-ιταλό κατασκευαστή πυραύλων MDBA και στη γαλλική Thales, ήρθε δεύτερη στο διαγωνισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.