ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: Οι άνδρες έκαναν διαδήλωση φορώντας… φούστες

Τουρκία: Οι άνδρες έκαναν διαδήλωση φορώντας… φούστες

Φορώντας φούστες, μια ομάδα είκοσι ανδρών στην Κωνσταντινούπολη κατήγγειλε σήμερα τον βιασμό και τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Εζγκετσάν Ασλάν στη Μερσίνα, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και αγανάκτηση στην Τουρκία για τη βία που ασκείται σε βάρος των γυναικών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν –κάτω από τα περίεργα βλέμματα των περαστικών, ορισμένοι από τους οποίους έβρισκαν το θέαμα διασκεδαστικό– στο μεγάλο πεζόδρομο Ιστικλάλ που οδηγεί στη πλατεία Ταξίμ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της τουρκικής μητρόπολης.

Αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για να παρακολουθούν τη διαδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας είχε ανακοινώσει η ομάδα αυτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας που βιάσθηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε από τρεις άνδρες στη Μερσίνα, στο νότο της χώρας, την περασμένη εβδομάδα και, εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε “όλες τις γυναίκες”.

«Δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, εκεί όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να αισθάνονται ελεύθερες, σύντομα ούτε οι άνδρες θα αισθάνονται ελεύθεροι», εξήγησε ο Μουσταφά Σολάι, ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.