ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τουρκία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση [βίντεο]

Τουρκία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδήλωση [βίντεο]

Ταραχές ξέσπασαν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, με την αστυνομία να προχωρά στην άγρια καταστολή των διαδηλωτών που είχαν κατέβει στους δρόμους με αφορμή την επέτειο μνήμης από το θάνατο του 15χρονους Μπερκίν Ελβάν.

Στην τουρκική πρωτεύουσα, η αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να απωθήσει ένα πλήθος μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί, καταγγέλλοντας την αστυνομική αυθαιρεσία. Ένδεκα άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο ενός εφήβου που είχε τραυματιστεί από τις δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του 2013, διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Σε πολλές περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ο 15χρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2013 από ρίψη δακρυγόνου ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί εν μέσω μιας επιχείρησης της αστυνομίας στη γειτονιά του, στην Κωνσταντινούπολη.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Μαρτίου του 2014, μετά από 269 ημέρες σε κωματώδη κατάσταση. Ο θάνατός του προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.