Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την ναυπήγηση των δύο RATSHIP και του MOSHIP του τουρκικού Ναυτικού

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την ναυπήγηση των δύο RATSHIP και του MOSHIP του τουρκικού Ναυτικού

Υπογράφηκαν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 από την τουρκική υπηρεσία SSM και τα ναυπηγεία  Istanbul Maritime Shipbuilding Industry and Trade Inc. (Istanbul Shipyard) τα δύο συμβόλαια για την ναυπήγηση τριών βοηθητικών πλοίων με τεράστια επιχειρησιακή σημασία για το τουρκικό Ναυτικό.

Υπογράφηκαν την Παρασκευή από την τουρκική υπηρεσία SSM και τα ναυπηγεία  Istanbul Maritime Shipbuilding Industry and Trade Inc. (Istanbul Shipyard) τα δύο συμβόλαια για την ναυπήγηση τριών βοηθητικών πλοίων με τεράστια επιχειρησιακή σημασία για το τουρκικό Ναυτικό.

Πρόκειται για την ναυπήγηση δύο ρυμουλκών διασωστικών πλοίων μεγάλου εκτοπίσματος (RATSHIP) και ενός πλοίου διάσωσης πληρωμάτων υποβρυχίων (MOSHIP). Με τα δύο αυτά πλοία η Τουρκία αποκτά σημαντικές δυνατότητες στις αποστολές Έρευνας και Διάσωσης εδραιώνοντας τα επιχειρήματα της έναντι του ΙΜΟ για την ασφάλεια στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Το  πλοίο διάσωσης πληρωμάτων υποβρυχίων  μπορεί να φέρει ελικόπτερο ενώ το μεγάλο εκτοπίσματος και τα τρία πλοία θα μπορούν να επιχειρούν χωρίς προβλήματα σε οποιοδήποτε σημείο της Αν Μεσογείου και του Αιγαίου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μετά και την υπογραφή αυτών των δύο συμβάσεων το τουρκικό Ναυτικό εντός του 2011 έχει υπογράψει τρείς συμβάσεις για την ναυπήγηση συνολικά 5 πλοίων μαζί με τη σύμβαση που υπογράφηκε την περασμένη Άνοιξη για την ναυπήγηση δύο αποβατικών πλοίων LST.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.