ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Οι Τούρκοι βγάζουν στο Αιγαίο για έρευνες το νεότευκτο ”Turkuaz”

Οι Τούρκοι βγάζουν στο Αιγαίο για έρευνες το νεότευκτο ”Turkuaz”

Οι έρευνες για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, για λογαριασμό της Τουρκίας θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με το νεότευκτο ερευνητικό πλοίο ”Turkuaz” το οποίο ανήκει στο τουρκικό Ινστιτούτο Μεταλλευτικών Ερευνών (Mineral Research & Exploration General Directorate -ΜΤΑ).

Τον επιστημονικό εξοπλισμό και συστήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν και να χαρτογραφήσουν μέχρι και 15.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, παρείχε η ASELSAN η οποία παρείχε και την λογιστική υποστήριξη και εφ’ όρου ζωής συντήρηση.Υποστήριξη του παρέχει και το υπουργείο  Άμυνας της Τουρκίας. Το σκάφος Barbaros, η άλλη επένδυση από την Τουρκία στον τομέα αυτό, ανήκει στον τουρκικό Petroleum Corporation.

Το ”Turkuaz” διαθέτει με ελικοδρόμιο,γεωλογικό, γεωφυσικό και υδρογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας καθώς και ρομποτικά συστήματα και άλλα διεθνή πρότυπα.

Το πλοίο “Turkuaz” ξεκινά το ταξίδι του με ειδική τελετή όπου θα παρευρεθούν ο μεγαλομανής, αλλά και αρχιτέκτονας της νέας σύγχρονης Τουρκίας ο πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου και ο υπουργός Ενέργειας, Μ.Γιλντίζ.

To σκάφος έχει δυνατότητες  να αναζητήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο πέρα από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, στους πόλους, στους ωκεανούς και σε έντονα αμφισβητούμενες (hotly disputed) περιοχές όπως το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειο όπως χαρακτηριστικά γράφει η Sabah, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά  ”θέρμες μέρες”.

Το ”Τουρκουάζ” θα μπορεί να πραγματοποιεί επίσης έρευνες για πολλούς άλλους τομείς  όπως χάρτες σεισμογενών περιοχών, στοιχεία κλιματικής αλλαγής, θαλάσσια ρύπανση και ζωή στο βυθό της θάλασσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.