Έληξε το τελεσίγραφο του DHKP-C – Απαγορεύθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ η μετάδοση νέων για την ομηρία (εικόνες, vid)

Έληξε το τελεσίγραφο του DHKP-C – Απαγορεύθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ η μετάδοση νέων για την ομηρία (εικόνες, vid)

Συνεχίζεται κατά τα φαινόμενα η ομηρία του εισαγγελέα στην Τουρκία αλλά η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε στα ΜΜΕ να μεταδίδουν νέα από το χώρο της ομηρίας.

Εντωμεταξύ σε συνδυασμό με το black out που συνέβη σήμερα σε 44 περιφέρειες στην Τουρκία που κυριολεκτικά τρομοκράτησε την Άγκυρα, είναι διερευνητέο κατά πόσο τα δύο γεγονότα συνδέονται.

Ήδη πολλές φωνές ακούγονται ότι πρόκειται για κάποιο “μήνυμα” από δυνάμεις πέραν του Ατλαντικού ως προς την αντιπάθεια που εκφέρουν για την κυβέρνηση Α.Νταβουτογλου και τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το “μήνυμα” φέρεται πως είχε ως σκοπό να δείξει ότι η Τουρκία δεν είναι η υπερδύναμη που θεωρεί ότι είναι και θα  μπορούσε να “κοντύνει” απότομα.

Αν και Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (TEIAS) της χώρας, που διαχειρίζεται τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας, ευθύνεται για το γενικό μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι την Κωνσταντινούπολη,την Άγκυρα και πολλές ακόμη πόλεις, οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, «εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια αυτής της διακοπής, ακόμη και την πιθανότητα να προκλήθηκε σκοπίμως ώστε να ακολουθήσει τρομοκρατικό χτύπημα».

Σοκ προκαλούν εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και δείχνουν τον εισαγγελέα στην υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, να κρατείται όμηρος από μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης», DHKP-C.

Στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει βλέπουμε μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης να έχει βάλει στον κρόταφο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ ένα όπλο και με το άλλο χέρι να του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντήλι. 

Στο σημείο έχουν καταφτάσει ομάδες SWAT της τουρκικής αστυνομίας και υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται επιχείρηση για έφοδο στο κτήριο.

 

 

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλα έγιναν όταν μέλη της DHKP-C εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε.

Στις 12:36 έπιασαν όμηρο τον Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ στον 6ο όροφο του κτηρίου και από τότε απειλούν να τον σκοτώσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι δράστες, μάλιστα, έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μόλις τριών ωρών. Συγκεκριμένα, λένε πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, στις 15:36 θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα, που είναι επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Ώρα 15:46 – Άγνωστη η τύχη του εισαγγελέα

Στις 15:46, δέκα λεπτά από την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχαν στείλει οι ακροαριστεροί Τούρκοι, παραμένει άγνωστη η τύχη του εισαγγελέα, ούτε και έχει διασαφηνιστεί εάν οι απαγωγείς έκαναν πράξη τις απειλές τους. Η τουρκική δικαιοσύνη έχει επιβάλλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με την ομηρία στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επί του παρόντος υπάρχει σιγή ασυρμάτου σχετικά με το τι συμβαίνει στον 6ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου της Κωνσταντινούπολης. 

Τι ζητούν οι ακροαριστεροί

Οι απαγωγείς ζητούν: Οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

Σημειώνεται πως ο ανήλικος Ελβάν είχε τραυματισθεί από την αστυνομία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 και κατέληξε το Μάρτιο του 2014, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.