ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κωνσταντινούπολη: Με αίμα έληξε η ομηρία στην Τουρκία – Νεκρός ο όμηρος εισαγγελέας και οι δύο αντάρτες

Κωνσταντινούπολη: Με αίμα έληξε η ομηρία στην Τουρκία – Νεκρός ο όμηρος εισαγγελέας και οι δύο αντάρτες

Με επιχείρηση των αρχών έλαβε τέλος με αιματηρό τρόπο η ομηρία εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη, με τους δράστες να πέφτουν νεκροί. Αργά, το βράδυ ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι και ο εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του.

Το βράδυ, λίγο μετά τις 20:30 αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο. 

Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης του εισαγγελέα από την αστυνομία είχε αιματηρή κατάληξη. 

Ο ίδιος ο εισαγγελέας, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC. Αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και ακολούθησαν περίπου 100 πυροβολισμοί.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ομηρείας η τουρκική κυβέρνηση ενεργοποίησε το νόμο που επιβάλλει λογοκρισία στη μετάδοση πληροφοριών από τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι το Twitter έγινε (για μία ακόμη φορά) η πηγή ενημέρωσης των πολιτών.

Την ώρα που η Τουρκία περνάει δύσκολες ώρες με το εθνικό μπλακ-άουτ στο σύστημα ηλεκτροδότησής της, ένα θρίλερ ομηρίας εκτυλίχθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου ένοπλοι εισέβαλαν και κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, θύματος της βίαιης αστυνομικής καταστολής της εξέγερσης του καλοκαιριού του 2013.

Μετά την αστυνομική επιχείρηση στο τουρκικό Twitter εμφανίστηκαν μηνύματα συμπάθειας για τον έναν από τους δράστες, συνοδευόμενα από τη φωτογραφία του. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις αυτές πρόκειται για τον Σαφάκ Γιαϊλά, νεαρό φοιτητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή την Κερασούντα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.