ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η στιγμή της επέμβασης της τουρκικής αστυνομίας που κατέληξε σε φιάσκο (εικόνες & βίντεο) (upd)

Η στιγμή της επέμβασης της τουρκικής αστυνομίας που κατέληξε σε φιάσκο (εικόνες & βίντεο) (upd)

Τα δύο λεπτά της επέμβασης της αστυνομίας που οδήγησαν σε φιάσκο την υπόθεση ομηρίας του εισαγγελέα (γιατί το ζήτημα δεν ήταν να σκοτώσουν τους αντάρτες αλλά να σώσουν τον εισαγγελέα που σκοτώθηκε) έδωσε στη δημοσίοτητα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Στο βίντεο που είναι γυρισμένο μέσα από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ακούγονται έξι πυροβολισμοί τους οποίους ακολουθούν φωνές. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονται σποραδικά ενώ στη συνέχεια καταγράφεται ένας ήχος έκρηξης πριν αρχίσουν εκ νέου οι φωνές.

Ο απολογισμός μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας τραγικός. Ο εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ έχασε τη ζωή του καθώς δέχθηκε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δύο στο σώμα ενώ νεκροί έπεσαν οι τρεις απαγωγείς του. Αρχικά ο τούρκος εισαγγελέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κιράζ ήταν νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο, εκδοχή που δεν επιβεβαιώνουν οι επίσημες τουρκικές αρχές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας για την επιχείρηση. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι τρεις απαγωγείς που σόκαραν την τουρκική κοινωνία όταν δημοσιοποίησαν φωτογραφίες με το πιστόλι στον κρόταφο του Κιράζ, μπήκαν στο κτήριο με ψεύτικες ταυτότητες δικηγόρων και γι’ αυτό δεν ελέγχθηκαν από τις συσκευές ανίχνευσης με ακτίνες Χ που υπάρχουν στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου.

Μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο Λαϊκής Απελευθέρωσης» (DHKP-C) εισέβαλαν λίγο πριν το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και πυροβολώντας στο αέρα προκάλεσαν την εκκένωση του κτηρίου. Προηγουμένως είχαν εισέλθει στο γραφείο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, που είναι ο υπεύθυνος της έρευνας για τον δεκαπεντάχρονο Τούρκο Μπερκίν Ελβάν, που χτυπήθηκε από αστυνομικούς στις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το 2013, και τελικά κατέληξε μερικούς μήνες μετά.

Ακολούθως, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικόνιζαν έναν άνδρα με καλυμμένο το πρόσωπο να σημαδεύει το κεφάλι του Κιράζ με ένα πιστόλι, ενώ αργότερα σε ηχητικό μήνυμα που κυκλοφόρησε, τα μέλη της DHKP-C ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή απαιτώντας δικαιοσύνη για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Οι απαγωγείς ζητούσαν: Οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.