ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: Συλλήψεις τρομοκρατών που έχουν εκπαιδευθεί στο… εξωτερικό!

Τουρκία: Συλλήψεις τρομοκρατών που έχουν εκπαιδευθεί στο… εξωτερικό!

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Sabah παρεμποδίστηκε ένα νέο αιματηρό σχέδιο της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP –C, η οποία εκτέλεσε τον Εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz στο Δικαστικό Μέγαρο της Κων/πολης και στη συνέχεια πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση στη Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνστινούπολης.

Αυτό έγινε με την σύλληψη 2 κατηγορούμενων ως τρομοκράτών, που ετοιμάζονταν για έφοδο στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κων/πολη, φορώντας στολή αστυνομικού. Πάνω στους κατηγορούμενους ως τρομοκράτες βρέθηκαν ψηφιακοί δίσκοι με κωδικό που περιείχαν τα σχέδια. 

Η διαδικασία ξεκίνησε όταν οι άνδρες της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Πολης διαπίστωσαν ότι οι υπαγόμενες στο DHKP –C ομάδες ένοπλης προπαγάνδας κινήθηκαν για νέες επιθέσεις. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον Ο.D. και τον Α. U., μέλη της οργάνωσης που είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα της οργάνωσης στο εξωτερικό. Η φυσική παρακολούθηση των τρομοκρατών ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου. Οι 2 φερόμενοι ως τρομοκράτες συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου. Πάνω στους υπόπτους βρέθηκαν κωδικοποιημένα ψηφιακά στοιχεία που περιείχαν τις εργασίες τους για τη δράση τους, γράφει η εφημερίδα. 

Μετά από προσπάθειες εμπειρογνωμόνων κατορθώθηκε να σπάσει ο κωδικός των ψηφιακών στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ετοιμάζονταν για επιθέσεις κατά της Ασφάλειας, των Στρατιωτικών Αρχών, της ΜΙΤ, των κτιρίων των πολιτικών κομμάτων, Προξενείων, ξένων Οργανισμών, κατά γνωστών επιχειρηματιών ή μεγάλων εταιρειών. Παρατηρήθηκε ότι τα ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητούσαν συχνά από τα μέλη που θα έκαναν επιθέσεις να προβαίνουν σε εκπαίδευση σε όπλα και βόμβες και κατά τη διάρκεια των εργασιών τους να χρησιμοποιούν γάντια έτσι ώστε να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ακόμα αναφέρεται πως εξηγούσαν στα μέλη της οργάνωσης, στις επιθέσεις εναντίον ατόμων σε πολυπληθείς περιοχές ότι θα μπορούσαν να διοχετεύουν σε σύριγγες ινσουλίνης δηλητήριο και να το χρησιμοποιούν. 

Η εφημερίδα συνεχίζει ότι διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι που ανακρίνονται θα πραγματοποιούσαν έφοδο στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Στένη (Istiniye) της Κων/πολης, φορώντας στολές αστυνομικού, που θα έπαιρναν από κάποιο άγνωστο σημείο. Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να ανατινάξουν και σκάφος ενός επιχειρηματία. Οι 2 ύποπτοι μετά την ανάκρισή τους συνελήφθησαν. Η αστυνομία, η οποία προειδοποίησε τα άτομα και τα ιδρύματα που ήταν στόχοι, ξεκίνησε έρευνα για την ανεύρεση των όπλων και των εφοδίων που θα χρησιμοποιούσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.