ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπολογιστές tablets θα κατασκευάσει η τουρκική βιομηχανία για 15 εκατ. μαθητές

Υπολογιστές tablets θα κατασκευάσει η τουρκική βιομηχανία για 15 εκατ. μαθητές

Άλλο ένα μάθημα από τους γείτονες μας για το πώς αναπτύσσεις τεχνολογία και πως πραγματοποιείς ένα εθνικό πρόγραμμα που θα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο για την οικονομία της χώρας, όσο και για την παιδεία της.

Πιο συγκεκριμένα ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της νέας εποχής και της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας που παρέχει το τουρκικό κράτος έξι ιδιωτικές και κρατικές τουρκικές εταιρείες κατέθεσαν κοινή πρόταση στην τουρκική κυβέρνηση για την ανάπτυξη και κατασκευή ενός υπολογιστή tablet για 15 εκατ. μαθητές των σχολείων της χώρας.

Οι τουρκικές εταιρείες είναι οι Arcelik AS (ARCLK), Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AS, Netas Telekomunikasyon AS, Aselsan Elektronik Sanayi & Ticaret AS, Casper και η Exper AS. Μ,ε τον τρόπο αυτό αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση αυτή οι έξι τουρκικές εταιρείες θα λάβουν χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας, θα κατασκευάσουν 15 εκατ. συσκευές σε βάθος χρόνου και θα μπορούν παράλληλα να εξάγουν το προϊόν τους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή αφού θα υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη αγορά 15 εκατ. τεμαχίων tablets από το τουρκικό κόστος.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι για άλλη μία φορά μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κατά χρήματα του Δημοσίου θα παραμείνουν στην χώρα τους και θα αναπτυχτεί τεχνολογία και οι εταιρείες αργότερα θα μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα που θα προκύψουν από αυτό το πρόγραμμα.

Αυτά για να μην αναρωτιόμαστε μερικά χρόνια αργότερα γιατί η Τουρκία προοδεύει τεχνολογικά και εμείς παραμένουμε απλοί πελάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.