ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Προφυλακίστηκαν δύο δικαστές επειδή άφησαν ελεύθερους δεκάδες αντιπάλους του Ερντογάν

Τουρκία: Προφυλακίστηκαν δύο δικαστές επειδή άφησαν ελεύθερους δεκάδες αντιπάλους του Ερντογάν

Oι τουρκικές αρχές προφυλάκισαν δύο δικαστές που κατηγορούνται ότι αποφυλάκισαν δεκάδες αντιπάλους του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι δύο δικαστές, ο Μετίν Εζτσελίκ και ο Μουσταφά Μπασέρ, διέταξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να αφεθούν ελεύθεροι ο Χινταγιέτ Καρατζά, ο πρόεδρος του ομίλου μέσων ενημέρωσης Σαμανίολου και περίπου 60 αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί στα τέλη του περασμένου έτους με την κατηγορία, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, της συνωμοσίας εναντίον του Τούρκου προέδρου.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή και προσέφυγε σε εφετείο με στόχο την ακύρωσή της. Το πέτυχε αμέσως και επιπλέον την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δικαστές. Το εισαγγελικό γραφείο διέταξε χθες τη σύλληψή τους.

Ο Μετίν Εζτσελίκ συνελήφθη χθες το βράδυ και παραμένει υπό κράτηση στην φυλακή Σιλβίρι, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Ο Μουσταφά Μπασέρ παραδόθηκε στις αρχές σήμερα το πρωί, μετέδωσε το Ανατολή. Προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη ανάκρισή του, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με το δίκτυο, οι δύο δικαστές κατηγορούνται ότι έθεσαν προσκόμματα στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων και είναι μέλη μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης» (αναφέρονται στο κίνημα Χιζμέτ που διοικεί ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.