ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καθηλώθηκαν στο έδαφος τα τουρκικά Α400Μ

Καθηλώθηκαν στο έδαφος τα τουρκικά Α400Μ

Καθήλωσε και η Τουρκία τα  δύο μεταγωγικά αεροσκάφη A400M Atlas  με διαταγή που εξέδωσε η Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων της γειτονικής χώρας μετά το  δυστύχημα με την συντριβή αεροσκάφους του ίδιου τύπου που εκτελούσε δοκιμαστική πτήση στην Ισπανία.

Πρώτη προχώρησε στην καθήλωση η Γερμανία και ακολούθησε η Βρετανική RAF, λίγες ώρες μετά την πτώση κοντά στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.

Δεν υπήρξε  αντίδραση από τη Γαλλία, η  οποία επίσης έχει σε υπηρεσία τέτοια αεροσκάφη, ενώ η (μόνη εκτός Ευρώπης) χώρα που έχει τέτοιο αεροσκάφος , η Μαλαισία,ανακοίνωσε  την αναστολή των δοκιμαστικών πτήσεων του μοναδικού Airbus A400M το οποίο διαθέτει, έπειτα από το θανατηφόρο δυστύχημα του νέου ευρωπαϊκού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Χισαμουντίν Χουσέιν, ερωτηθείς αν η Πολεμική Αεροπορία της Μαλαισίας θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Τουρκίας, έγραψε στο Twitter: “Ναι, έχουμε ακινητοποιήσει το δικό μας εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών”.

Στο πολυεθνικό πρόγραμμα του μεταγωγικού A400M Atlas της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας Airbus, συμμετέχουν 7 ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία (53) , το Βέλγιο (7), η Γαλλία (50), η Βρετανία (22), η Ισπανία (27), το Λουξεμβούργο(1) και η Τουρκία (10) καθώς και η Μαλαισία(4).

Η Τουρκία θα παραλάβει συνολικά 10 αεροσκάφη.Το πρώτο Α400Μ παραδόθηκε στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία τον Μάιο του 2014 και το δεύτερο τον Δεκέμβριο. To A400M, το οποίο έπεσε επρόκειτο να παραδοθεί στην Τουρκία τον Ιούλιο.

Κατασκευάζει κομμάτια και η Τουρκία

Τα υπόλοιπα 8 αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Τουρκία μέχρι το 2018.Η Τουρκία έχει το 5,5 % στο πρόγραμμα A400M, μέσω της τουρκικής Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) για παροχή μέρους της άτρακτο και των πτερύγων. 

Η Γερμανία παρέλαβε το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής A400M, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, λίγο πριν από το τέλος του 2014.Το Βερολίνο που έχει παραγγείλει 53 συνολικά, σκοπεύει να πουλήσει τα 13 εξ αυτών.Η Airbus ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι η Γερμανία θα παραλάβει εφέτος 2-4 αεροπλάνα, μετά από νέες καθυστερήσεις.Συνολικά η Airbus έχει παραγγελίες για 174 A400M.

Συνολικά η Airbus σχεδιάζει να παραδώσει 14-18 A400M μέσα στο 2015, τη Μαλαισία και την Τουρκία.

To 2ο εκ των 10 μεταγωγικών στρατιωτικών αεροσκαφών A400M που έχει παραγγείλει η Τουρκία στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία Airbus,έφθασε τον περασμένο Δεκέμβριο  στην γειτονική χώρα, μετά την παράδοση, που επισημοποιήθηκε στην τελική γραμμή συναρμολόγησης της Airbus στη Σεβίλλη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βάση Αερομεταφορών στην Erkilet στην κεντρική επαρχία της Ανατολίας Καϊσέρι στις 23 Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.