Τουρκία:Έστησαν άγαλμα που «τραβάει selfies» για να προσελκύσουν τουρίστες!

Τουρκία:Έστησαν άγαλμα που «τραβάει selfies» για να προσελκύσουν τουρίστες!

Ένα άγαλμα κατασκευασμένο από χάλυβα, που αναπαριστά έναν Οθωμανό πρίγκιπα να τραβά selfies με το κινητό του τηλέφωνο, στήθηκε στις 9 Μαΐου σε κεντρικό σημείο της τουρκικής πόλης Αμάσεια, στη Μαύρη θάλασσα.

Το αμφιλεγόμενο άγαλμα έχει μεν προσελκύσει πολλούς τουρίστες, που σπεύδουν στο σημείο για να φωτογραφηθούν με τον «μοντέρνο» Οθωμανό πρίγκιπα, αλλά έχει δημιουργήσει και αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, η οποία δια του αναπληρωτή προέδρου της έχει εκφράσει την αντίθεσή της για το άγαλμα.

Ο Ramis Topal, αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP), δήλωσε για το άγαλμα: «Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επένδυση της κυβέρνησης στην Αμάσεια. Ένας πρίγκιπας που τραβάει selfies. Αυτό δεν είναι καθόλου αστείο».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος της πόλης, Osman Akbas, ανέφερε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής ήταν το άγαλμα να τραβήξει την προσοχή των τουριστών, κάτι που το πέτυχε και με το παραπάνω, αφού δεκάδες τουρίστες συρρέουν στην πόλη για να φωτογραφηθούν με τον πρίγκιπα.

Την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας οι σουλτάνοι έστελναν στην πόλη της Αμάσεια τους πρίγκιπες που επρόκειτο να τους διαδεχθούν για να εκπαιδευθούν στην διακυβέρνηση του κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, μία ημέρα μετά την τοποθέτηση του χαλύβδινου αγάλματος, άγνωστοι αφαίρεσαν από τον Οθωμανό πρίγκιπα το κινητό τηλέφωνο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.