ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: Προκαλεί τον Ερντογάν στέλεχος του κόμματός του

Τουρκία: Προκαλεί τον Ερντογάν στέλεχος του κόμματός του

Ανώτατο στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία δήλωσε πως η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη διαβρώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, θέση που είναι πιθανό να προκαλέσει την οργή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ανησυχία στο κυβερνών κόμμα τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έπειτα από περισσότερο από μια δεκαετία στην εξουσία, τίμησε την ονομασία του μόνο κατά το ήμισυ.

«Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι είμαστε πολύ αποτελεσματικοί ως προς την ανάπτυξη, αλλά αναρωτιέμαι αν είμαστε το ίδιο καλοί με τη δικαιοσύνη», δήλωσε χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι Haberturk TV ο Αρίντς, που έπειτα από τρεις θητείες στη βουλή, (το ανώτατο επιτρεπτό όριο) δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές.

«Έχουμε φτιάξει πολύ ωραία παλάτια, αλλά έχουμε σκληρή δουλειά ακόμη για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στο δικαστικό σώμα», δήλωσε αναφερόμενος στο «παλάτια της δικαιοσύνης», το νέο δικαστικό μέγαρο που οικοδομήθηκε υπό το AKP, που ιδρύθηκε από τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κατηγορείται εντός και εκτός των συνόρων για υπονόμευση της δικαστικής εξουσίας, την οποία θεωρεί αντίβαρο στην αυξανόμενη εξουσία του.

Αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος, σε ιδιωτικές συζητήσεις, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη ανάμειξη του Ερντογάν στις κυβερνητικές υποθέσεις, μετά την ανάληψη εκ μέρους του των προεδρικών καθηκόντων, που στην τωρινή μορφή και βάση Συντάγματος δεν του παρέχουν εκτελεστικές εξουσίες, και υποστηρίζουν πως οι ενέργειές του μειώνουν την υποστήριξη στο AKP ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Ενώ τα τελευταία σχόλια του Αρίντς δεν στοχεύουν απευθείας τον Πρόεδρο, διατυπώθηκαν μετά τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δικαιοσύνης που έγιναν υπό τον Ερντογάν για να εξαλειφθεί η επιρροή του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατηγορεί ότι προσπαθεί να τον ανατρέψει με ένα κατασκευασμένο σκάνδαλο διαφθοράς.

Νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως πέντε Τούρκοι δικαστικοί, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει έρευνες για διαφθορά στα τέλη του 2013 προκαλώντας κλυδωνισμούς στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του σημερινού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παύθηκαν οριστικά σήμερα από το Ανώτερο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.