ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τι γράφουν οι Τούρκοι για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών

Τι γράφουν οι Τούρκοι για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών

Ο τουρκικός τύπος αναφέρεται σήμερα, όπως είναι φυσικό, στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την οικονομία της Ελλάδας τις συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες και τις επαφές του κ. Τσίπρα με τους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ..

Πιο χαρακτηριστικός ο τίτλος της εφημερίδας Milliyet που γράφει για το θέμα  με τον τίτλο «Λίγο έμεινε για το συρτάκι» .Η Posta αναφέρεται  στις εξελίξεις με τον τίτλο «Αυξήθηκαν οι ελπίδες για το γείτονα» .Η Star, έχει τίτλο «Η Γερμανία και η Γαλλία επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».Η Taraf, τονίζει «Η ΕΕ αναζητάει φόρμουλα για την Αθήνα», Η Turkiye αναφέρεται στις εξελίξεις με τον τίτλο «Ο Τσίπρας έκανε παραχωρήσεις την τελευταία στιγμή».

Η Hurriyet γράφει με τον τίτλο «Ο Τσίπρας παράτεινε τον αγώνα και η Ευρώπη πήρε ανάσα».Η Cumhuriyet έχει τον τίτλο «Υπάρχει ελπίδα, αλλά δεν υπάρχει λύση» και η Aksam, τον τίτλο «Η ΕΕ ικανοποιήθηκε αλλά θα απαντήσει αργότερα» όπως και ανάλογο η Bugun.

Οι εφημερίδες στον ένα ή στον άλλο βαθμό  τονίζουν ότι το πακέτο μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασε την τελευταία στιγμή η Ελλάδα στους πιστωτές, έδωσε ελπίδες. Οι αρμόδιοι της ΕΕ είπαν ότι προκαλεί ευχαρίστηση το πακέτο, που περιέχει σημαντικές υποχωρήσεις, όσον αφορά στα ποσοστά του ΦΠΑ και στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Κατά τις τουρκικές περιγραφές ο  Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, κ. Γιούνκερ, αντιμετώπισε θερμά τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Οι αρμόδιοι είπαν ότι θα συζητήσουν λεπτομερώς τις προτάσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα, με την πρόταση που έκανε, ανεβάζει σταδιακά την ηλικία συνταξιοδότησης στο 67ο έτος της ηλικίας και ρυθμίζει και ορισμένες απαλλαγές φόρου, γράφουν.

Η Ελλάδα αναφερουν,παρουσίασε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, με το οποίο θα προσπαθήσει να πείσει να αποδεσμευτεί η οικονομική βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ των 7,2 δις. ευρώ. Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Dijsselbloem, είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι ικανοποιητικές και ότι μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για μία συμφωνία εντός της εβδομάδας. Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει η πρόταση να εξεταστεί λεπτομερώς και ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε μερικές μέρες.

Παρόλα αυτά, γράφουν, οι εν λόγω εξελίξεις οδήγησαν στην άνοδο της αγοράς. Από την άλλη, ο ελληνικός λαός συνέχισε να αποσύρει χρήματα από τις τράπεζες ενω στο μεταξύ, η ΕΚΤ αύξησε τη ροή ρευστού στις ελληνικές τράπεζες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.