ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ερντογάν “δεν θα επιτρέψει ποτέ” τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους

Ο Ερντογάν “δεν θα επιτρέψει ποτέ” τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους

Η Τουρκία βλέπει με μισό μάτι τις στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων της Συρίας που πολεμούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική χώρα, καθώς φοβάται ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία εκεί ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους και να ενθαρρύνει περαιτέρω την κουρδική μειονότητα της Τουρκίας που αριθμεί 14 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την εγκαθίδρυση ενός κράτους στον βορρά της Συρίας και τον νότο μας. Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας προς αυτή την κατεύθυνση όποιο κι αν είναι το κόστος”, φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια δείπνου αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Θέλουν αν ολοκληρώσουν την επιχείρηση αλλαγής της δημογραφικής δομής της περιοχής. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σ’ αυτό”, πρόσθεσε.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει τους Κούρδους της Συρίας ότι εκδιώκουν τους Άραβες από τα χωριά και τις πόλεις που καταλαμβάνουν. Οι Κούρδοι αρνούνται κάθε κατηγορία για “εθνική αποκάθαρση”.

Οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη Κομπάνι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, και σκότωσαν περισσότερους από 60 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από δύο ημέρες μαχών κατά τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε περίπου 200 αμάχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.