ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γκιονούλ: O νέος Τούρκος υπουργός Άμυνας

Γκιονούλ: O νέος Τούρκος υπουργός Άμυνας

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε οτι ο πρώην υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, ο οποίος έχει εκλεγεί ως νέος πρόεδρος του κοινοβουλίου.

“Έχω παρουσιάσει το όνομα του κ Βετζντί Γκιονούλ (Gönül) στον πρόεδρο μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] λαμβάνοντας την εν εξελίξει διαδικασία υπόψη,” Νταβούτογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 3 Ιουλίου, σε μια προφανή αναφορά στις αυξανόμενες ανησυχίες της Άγκυρας για τις εξελίξεις στη γειτονική Συρία.

“Σε μια κρίσιμη στιγμή, προτιμούμε κάποιον με γνώση και εμπειρία που εμπιστευόμαστε και που εχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τις Τουρκικες Ενοπλες Δυνάμεις” ειπε ο Νταβούτογλου, σημειώνοντας ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με το διορισμό μετα την επίσημη έγκριση του Ερντογάν αργότερα σήμερα.

Η Άγκυρα έχει θορυβηθεί απο την πρόοδο των Κούρδων της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλα και απο την απροθυμία της Δύσης να αντιμετωπίσει τον Σύρο Πρόεδρο, γράφει η εφημερίδα Hurriyet. Η προοπτική μιας τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Γκιονουλ υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας σε τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις του ΑΚΡ, απο το 2002, όταν το κόμμα εξελέγη για πρώτη φορά στην εξουσία.Τον Ιούνιο του 2015 ο Gönül δεν ήταν υποψήφιος επειδή το AKP έχει εσωτερικό όριο για τους αναπληρωτές του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.