ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τούρκος αξιωματούχος: “Στόχος το δημοψήφισμα στην Κύπρο την επόμενη χρονιά”

Τούρκος αξιωματούχος: “Στόχος το δημοψήφισμα στην Κύπρο την επόμενη χρονιά”

Στόχος είναι την ερχόμενη χρονιά να γίνει δημοψήφισμα για την λύση του Κυπριακού δήλωσε στην εφημερίδα Μιλλιέτ Τούρκος ανώτατος αξιωματούχος ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, τονίζοντας ότι η Άγκυρα κινείται γνωρίζοντας ότι πρωταρχικά είναι ευρωπαϊκό κράτος.

Ο έγκυρος αρθρογράφος της Μιλλιέτ Καντρί Γκιουρσέλ μεταφέρει στη σημερινή του στήλη συνομιλία που είχε με Τούρκο ανώτατο αξιωματούχο για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Κάνουμε σοβαρές προσπάθειες το τελευταίο διάστημα για το Κυπριακό το οποίο χρησιμοποιείται συχνά ως αφορμή στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. Κάνουμε προσπάθειες για την λύση του προβλήματος. Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τρόπο ώστε να καταλήξουν το αργότερο στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Η πραγματικότητα είναι με το μέρος της τ/κ πλευράς, η νομιμότητα με το μέρος της ε/κ πλευράς. Αυτά δεν είναι δυνατόν να τα κρατά κανείς ξεχωριστά επ” αόριστον. Στην Κύπρο αν δεν συζητείται μια λύση ενός κράτους, θα συζητείται μια λύση δύο κρατών. Ο Αναστασιάδης το βλέπει αυτό και άρχισε διαπραγματεύσεις στη βάση της ισότητας των δύο κοινοτήτων. Μπήκαν στα θέματα ουσίας και προχωρούν. Οι διαπραγματεύσεις θα επιταχυνθούν προς το Φθινόπωρο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνει το τελικό πάρε δώσε» ανέφερε.

«Ο δικός μας στόχος είναι το τέλος του χρόνου αλλά οι Ε/κ έχουν στόχο τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Στη συνέχεια ο στόχος μας είναι να φέρουμε το σχέδιο λύσης σε δημοψήφισμα την επόμενη χρονιά. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί αυτό θα αρθεί ένα πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των σχέσεων της Τουρκίας και της Δύσης. Με τη λύση του Κυπριακού θα δοθεί και ένα θετικό μήνυμα στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε διαμάχη», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος στον αρθρογράφο της Μιλλιέτ.

Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι «η προτεραιότητα της Τουρκίας και ο στόχος της στην εξωτερική της πολιτική ως ευρωπαϊκό κράτος είναι να συνεχίσει τις σχέσεις της με την ΕΕ με υγιή τρόπο και με τη συνείδηση ότι είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κράτος».

ΠΗΓΗ ikypros

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.