ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τουρκία: Ο Ερντογάν ξεναγεί δημοσιογράφους στο παλάτι του! (εικόνες)

Τουρκία: Ο Ερντογάν ξεναγεί δημοσιογράφους στο παλάτι του! (εικόνες)

Το 1.150 δωματίων παλάτι του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε τους περισσότερους από τους πολυτελείς χώρους του, σε μια ξενάγηση που έκανε για τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας.

Το πολυτελές προεδρικό μέγαρο του Ερντογάν έχει προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης στην γειτονική χώρα, που κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για σπατάλη και μεγαλομανία. Στις 15 Ιουλίου ο ίδιος ο Ερντογάν ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο νέο προεδρικό μέγαρο και τους έκανε μερικές αποκαλύψεις, όμως, κάποιοι από τους χώρους του μεγαλεπήβολου κτηρίου εξακολουθούν να παραμένουν εκτός της δημόσιας θέας.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του, που έχει οροφή ύψους οκτώ μέτρων και το κοσμεί το πορτρέτο του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Ερντογάν  τους έδειξε ένα μικρό μηχάνημα, κάτω δεξιά, το οποίο στέλνει στον χώρο την μυρωδιά ενός παραδοσιακού οθωμανικού θυμιάματος, του buhur, που αρωμάτιζε τα παλάτια της οθωμανικής περιόδου. Αλλά, το πνεύμα της οθωμανικής εποχής επικρατεί παντού, αφού και οι τοίχοι στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου έχουν διακοσμηθεί με έργα τέχνης που αναφέρονται στην οθωμανική εποχή.

Πρόκειται για μια συλλογή που ξεκίνησε η σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας, του Αμπντουλάχ Γκιούλ, η Hayrunnisa και, όπως δήλωσε ο Ερντογάν, ο ίδιος και η οικογένειά του σκοπεύουν να την συνεχίσουν και να την εμπλουτίσουν.

Ποιο όμως είναι το αγαπημένο δωμάτιο του Τούρκου προέδρου ανάμεσα στα 1.150 δωμάτια του προεδρικού μεγάρου; Ο Ερντογάν, όταν έφθασε στην βιβλιοθήκη του κτηρίου, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι αυτός είναι ο χώρος που καταφεύγει για να βρει ηρεμία και τους έδειξε τα αρχαία χειρόγραφα που έχουν μεταφερθεί στον χώρο από το Εθνογραφικό μουσείο της Άγκυρας.

Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι μια σκηνή για παραστάσεις όπερας θα κατασκευαστεί μέσα στο υπάρχον συνεδριακό κέντρο, ενώ ένα νέος χώρος, που θα περιλαμβάνει γραφείο και κατοικία, θα κτιστεί μέσα στην έκταση του προεδρικού μεγάρου. Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μελετά το ενδεχόμενο να μετακομίσει σε αυτόν τον χώρο.

Στις εύλογες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα επικριτικά σχόλια και δημοσιεύματα, που αφορούν παρανομίες στην κατασκευή του προεδρικού μεγάρου, όσο και για το κτήσιμό του μέσα σε δασική έκταση, ο Ερντογάν απάντησε: «Δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα. Οι κατηγορίες είναι πολύ άσχημες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.