Σεξιστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης: ” Να σιωπήσεις, όπως πρέπει σε μια γυναίκα”

Σεξιστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης: ” Να σιωπήσεις, όπως πρέπει σε μια γυναίκα”

Σάλος προκλήθηκε στο τούρκικο κοινοβούλιο, όταν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης απαίτησε από μια βουλευτίνα της αντιπολίτευσης που προσπάθησε να πάρει το λόγο στο κοινοβούλιο «ως γυναίκα, να σιωπήσει».

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης στην Άγκυρα με επίκεντρο «τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» που κήρυξε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς βρισκόταν στο βήμα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η δικηγόρος Νουρσέλ Αϊντογάν, τον διέκοπτε συνεχώς έως εκείνος να χάσει την υπομονή του και να της φωνάξει: «Κυρία, καθίστε ήσυχα. Ως γυναίκα, σιωπήστε!»

Οι δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μέσω του hashtag #BirkadinOlarakSusmayacagiz, που σημαίνει «Ως γυναίκες δεν θα σιωπήσουμε».

Το HDP απαίτησε από τον Αρίντς να ζητήσει συγγνώμη, εξασφαλίζοντας τη στήριξη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP, της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμης του κοινοβουλίου. Ο Αρίντς είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας ανάλογης διαμάχης τον περασμένο χρόνο, όταν είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δημοσίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.