Σκληρά χτυπήματα των Κούρδων του ΡΚΚ στην Τουρκία – Το Κουρδιστάν παίρνει “σάρκα και οστά” στους εφιάλτες της Άγκυρας

Σκληρά χτυπήματα των Κούρδων του ΡΚΚ στην Τουρκία – Το Κουρδιστάν παίρνει “σάρκα και οστά” στους εφιάλτες της Άγκυρας

Σε ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας φαίνεται πως προχωρούν τα κουρδικά ΡΚΚ και ΥΡG, καθώς μόνο σήμερα από επιθέσεις των Κούρδων μαχητών εντός τουρκικού εδάφους σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες,ένας αστυνομικός και ένας Τούρκος πολίτης.

Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία αντιμετώπιζε εδώ και καιρό κατηγορίες περί ανοχής ή ακόμη και συνεργασίας με τις ακραίες οργανώσεις που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού, μετέβαλε δραστικά τη στάση της μετά την πολύνεκρη επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι στη Σουρούτς, η οποία αποδόθηκε στο ΙΚ, και τον θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη σε επίθεση των τζιχαντιστών στα σύνορα.

Από την περασμένη Παρασκευή, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά αεροπορικών πληγμάτων υποτίθεται εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία, αλλά μέχρι τώρα στην πλειοψηφία τους είναι κουρδικοί στόχοι. 

Το ΡΚΚ δείχνει αποφασισμένο να ξεκινήσει έναν Total War εναντίον της τουρκικής εξουσίας καθώς οι Κούρδοι αξιωματούχοι βλέπουν την μοναδική ευκαιρία να ιδρύσουν το πολυπόθητο για τον κουρδικό λαό, κουρδικό κράτος. Ο πυρήνας του ήδη έχει φτιαχτεί στην Β.Συρία από τους σκληρούς αγώνες του YPG.

Η Άγκυρα επιδιώκει την στρατιωτική της εμπλοκή στο έδαφος της Συρίας καθώς όπως φάινεται και στον χάρτη, εάν υπάρξει συριακό Κουρδιστάν τότε αυτόματα θα υπάρξει Κουρδιστάν και εντός του τουρκικού εδάφους.

xartis-tourkia

“Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα τρομοκρατών στις 30 Ιουλίου”, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ανακοίνωσε “τη δολοφονία τριών αντρών του τουρκικού Στρατού, ενός αξιωματικού και άντρες του πολιτικού προσωπικού, από την τρομοκρατική οργάνωση, (ΡΚΚ)”. 

Στην ενέδρα έχασε τη ζωή του και ένας μαχητής του ΡΚΚ

Το περιστατικό συνέβη καθώς τουρκικά στρατεύματα προσπαθούσαν να διασφαλίσουν έναν δρόμο για μια στρατιωτική φάλαγγα στο Σιρνάκ.

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ελικόπτερα και ειδικές ομάδες έχουν σταλεί στην περιοχή για την εκκαθάριση των Κούρδων μαχητών.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού στρατού έχουν ενταθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, καθώς ο τουρκικός στρατός πριν από σχεδόν μια εβδομάδα διέκοψε την κατάπαυση του πυρός που τηρούσε.

Νωρίτερα ένας Τούρκος αστυνομικός και ένας πολίτης σκοτώθηκαν στην νοτιοανατολική Τουρκία από επίθεση που οι αρχές απέδωσαν στο PKK.

Ο αστυνομικός καθόταν την Τετάρτη το βράδυ στους εξωτερικούς χώρους μιας τσαγερί κοντά στην πόλη Cinar στην ΝΑ Ανατολία που πλειοψηφικά κατοικείται από Κούρδους όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον του σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά Anatolieα και Dogan.

Ένας πολίτης που καθόνταν κοντά του επίσης έπεσε από τα πυρά.

Οι 2 άνδρες κατέληξαν από τα τραύματα τους στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τη νύχτα.Σύμφωνα με τα πρακτορεία η επίθεση αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στο (PKK).

Οι επιθέσεις αυτού του τύπου πολλαπλασιάζονται στο πλαίσιο μιας σειράς αντιποίνων που ξεκίνησαν για την πολύνεκρη αιματηρή επίθεση στο Suruç στις 20 Ιούλη που στοίχισε τη ζωή σε 32 νέους ως επί το πλείστον ανθρώπους και που από τις αρχές αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όμως οι Κούρδοι θεωρούν ότι υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Ένα μέλος του PKK σκοτώθηκε από την τουρκική αστυνομία όταν άνδρες της ανταπέδωσαν τα πυρά σε επίθεση που δέχθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Cizre, κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα μεταφέρει την Πέμπτη το Anatolia.

Αξιολογώντας τις επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον του ΡΚΚ ο ιρανός αρχηγός του Ιρανικού Επιτελείου Χασάν Firuzaba επέκρινε έντονα τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων.

Προέβλεψε μάλιστα ότι επειδή η ΙSIS θέλει να κυριαρχήσει στον αραβικό κόσμο αργά ή γρήγορα ως και χώρες όπως Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ θα αποτελέσουν στόχο της.

Η Τoυρκία αναφέρει το επίσημο site της Φρουράς της Επανάστασης  έκανε ένα στρατηγικό λάθος να χτυπήσει τους Κούρδους που μάχονται κατά της ISIS αφού έτσι γίνεται πιο ευάλωτη στα σύνορά της στην απειλή του ισλαμικού κράτους.

H αεροπορική βάση του İncirlik είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για επιδρομές αμερικανικών αεροσκαφών κατά του Ισλαμικού Κράτους ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Άγκυρας και Ουάσιγκτον

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Τουρκίας ο Tanju Bilgiç δήλωσε στις 29 Ιούλη ότι η αεροπορική βάση του Incirlik μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή όταν κριθεί απαραίτητο  ενώ σημείωσε ότι οι αμερικανοτουρκικές συνομιλίες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχει ακόμη αμερικανικό μαχητικό στο Incirlik. Η συμφωνία δεν προβλέπει χτυπήματα που θα ευνοήσουν τους συροκούρδους του YPG διευκρινίζεται από τουρκικής πλευράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.