ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την εγχώρια βιομηχανική ανάπτυξη συνδυάζει η Τουρκία

Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την εγχώρια βιομηχανική ανάπτυξη συνδυάζει η Τουρκία

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Ερντογάν αποδεικνύει προς κάθε ενδιαφερόμενο τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση μίας χώρας μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας. Πιο αναλυτικά στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η κυβέρνηση της Τουρκίας προωθεί την ανάπτυξη ανεμογεννητριών από εγχώριες εταιρείες.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές με την ανάπτυξη και κατασκευή από εγχώριες βιομηχανίες σύγχρονων ανεμογεννητριών η Τουρκία ευελπιστεί να περιορίσει τις δαπάνες που χρειάζονται για την εισαγωγή των συστημάτων αυτών από το εξωτερικό όπου σύμφωνα με υπολογισμούς το κόστος απόκτησης τους από ξένες εταιρείες μπορεί να φτάσει τα 20 δις δολάρια σε 20 χρόνια.

Την προσπάθεια αυτή την έχει αναλάβει το εθνικό κέντρο ερευνών της Τουρκίας το TUBITAK το οποίο έχει και την ευθύνη να αναπτύξει την νέα τουρκική ανεμογεννήτρια και μετά να μεταφέρει την τεχνολογία σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οποιαδήποτε σύγκρισης της Τουρκίας με την Ελλάδα μάλλον απογοήτευση φέρνει αφού τόσο στον τομέα των φωτοβολταικών όσο και στον τομέα κατασκευής ανεμογεννητριών η Ελλάδα διαθέτει την σχετική τεχνολογία και την υποδομή για την κατασκευή αυτών των συστημάτων κάτι όμως που μάλλον αγνοείται από την πολιτική ελίτ της χώρας διότι πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι για τα αντίστοιχα κρατικά υποστηριζόμενα έργα προτιμούνται μόνο ξένα προϊόντα ; 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.