ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η τουρκική ΤΑΙ επεκτείνει τις συνεργασίες της

Η τουρκική ΤΑΙ επεκτείνει τις συνεργασίες της

Η TAI, η τουρκική αεροπορική βιομηχανία, επεκτείνει συνεχώς τις βιομηχανικές της συνεργασίες.

Συγκεκριμένα γνωστοποίησε στις 6 Νοεμβρίου την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Airbus, το οποίο περιγράφει την επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα της κατασκευής τμημάτων πολιτικών αεροσκαφών της οικογένειας των Airbus. Η τουρκική εταιρεία προς το παρόν κατασκευάζει τμήματα επικάλυψης για τις ατράκτους των αεροσκαφών της οικογένειας Α320. Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά την αύξηση της κατασκευής τέτοιων τμημάτων και για άλλα αεροσκάφη Airbus, κάτι που υπολογίζεται ότι θα αυξήσει με τη σειρά την αξία του κατασκευαστικού έργου της τουρκικής εταιρείας για λογαριασμό της Airbus κατά 30 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης μέσω του μνημονίου γίνεται αναφορά στην προοπτική νέων συνεργασιών των δύο εταιρειών στο πλαίσιο του προγράμματος Α400Μ και του Α350XWB. H συνεργασία Airbus – TAI ξεκίνησε το 1998 με την υπογραφή του πρώτου συμβολαίου για την κατασκευή 200 τμημάτων επικάλυψης ατράκτου για αεροσκάφη της οικογένειας Α320. Ακολούθησαν και άλλα συμβόλαια, βάσει των οποίων μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε η τουρκική εταιρεία θα παραδώσει στην Airbus 650 τέτοια τμήματα. Άλλη μία συμφωνία η οποία είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο εταιρειών το 2004 και έχει ήδη περάσει στη φάση της υλοποίησης η οποία θα τερματιστεί το 2009, αφορά την κατασκευή τμημάτων για το γιγάντιο Α380, που πρόσφατα εντάχθηκε σε υπηρεσία στη Singapore Airlines. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΤΑΙ συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του νέου μέσου μεταφορικού αεροσκάφους τύπου Α400Μ με ποσοστό 5%. Με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού η ΤΑΙ έχει αναλάβει την κατασκευή του πρώτου τμήματος της κεντρικής ατράκτου, των πλαισίων των θυρών εξόδου αλεξιπτωτιστών, του άνω τμήματος της ουραίας ατράκτου, του κώνου της ουράς και πτερυγίων κλίσης καθώς και των φθορέων άντωσης (spoilers).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.