ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ιταλία θέλει να βοηθήσει την Τουρκία να αναπτύξει το νέο της μαχητικό

Η Ιταλία θέλει να βοηθήσει την Τουρκία να αναπτύξει το νέο της μαχητικό

Πρόταση προς την τουρκική κυβέρνηση για την από κοινού ανάπτυξη του εθνικού μαχητικού της χώρας έκανε ο ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα Gianpaolo Scarente. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρέσβη η χώρα του που διαθέτει σημαντική εμπειρία από την συμμετοχή της στην ανάπτυξη του Eurofighter καθώς και άλλων αεροσκαφών όπως το Μ 346 μπορεί να συμβάλει στην εγχώρια ανάπτυξη του νέου τουρκικού μαχητικού το οποίο φιλοδοξεί να αντικαταστήσει σε 18 χρόνια από σήμερα τα τελευταία μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Τούρκων το σχέδιο προβλέπει την παρουσίαση του πρωτοτύπου το 2023, στην επέτειο δηλαδή της ίδρυσης της τουρκικής Δημοκρατίας. Για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος η Τουρκία χρειάζεται την βοήθεια μίας άλλης χώρας η οποία διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ενός μαχητικού υψηλών επιδόσεων. Η ιταλική πρόταση περιλαμβάνει την μεταφορά τεχνολογίας στην Τουρκία και την κατασκευή του αεροσκάφους που θα σχεδιαστεί από τις δύο πλευρές στην ΤΑΙ στην Άγκυρα.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη συνέδριο με αντικείμενο την ανάπτυξη της συνεργασίας Ιταλίας Τουρκίας στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν 30 ιταλικές εταιρείες και πολλές τουρκικές. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πολεμικών βιομηχανιών έχει αναπτυχτεί τα τελευταία χρόνια χάρις στην ανάπτυξη του επιθετικού ελικοπτέρου T-129 το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά και τεχνολογικά στο ιταλικό A-129 I.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.