ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Kαταρρίφθηκε από την τουρκική Αεροπορία αμερικανικό MQ-1 Predator στην Αντιόχεια; (vid)

Kαταρρίφθηκε από την τουρκική Αεροπορία αμερικανικό MQ-1 Predator στην Αντιόχεια; (vid)

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-1 Predator κατέπεσε στο τουρκικό έδαφος με σοβαρές ενδείξεις να έχει καταρριφθεί από την τουρκική Αεροπορία, λόγω παρανόησης μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων.

Το Predator είναι το δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που συνετρίβη εντός των τουρκικών εδαφών μετά την κατάρριψη ενός UAV που τότε είχε κυκλοφορήσι μια έντονη φήμη οτι ήταν ρωσικό  Orlan στις 16 Οκτωβρίου, αλλά η Μόσχα το αρνήθηκε επισήμως.

Η «Χουριέτ» στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι πρόκειται για αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος  Predator, το οποίο “κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης” κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα αεροσκάφη του είδους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το αεροσκάφος έπεσε στην Αντιόχεια, σε περιοχή εντός της Τουρκίας που βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

To MQ-1 Predator έχει μέγιστη ταχύτητα 217 χ.α.ω., ταχύτητα περιπολίας 130-165 χ.α.ω, εμβέλεια 1100 χλμ. αυτονομία 24 ώρες και επιχειρησιακό ύψος 7.500 μέτρα.

Το σημείο της πτώσης δείχνει ότι κατασκόπευε τις κινήσεις του συριακού Στρατού και τις επιχειρήσεις της ρωσικής Αεροπορίας στην επαρχία Ιντλίμπ, αλλά και ότι πιθανόν να έπεσε θύμα της τουρκικής Αεράμυνας που είναι … αρκετά νευρική το τελευταίο χρονικό διάσγτημα λόγω της καθημερινής εισόδου ρωσικών UAV από την Συρία.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τουρκική Αεροπορία, όντας σε επιφυλακή από την πρώτη κατάρριψη να μην είχε ενημερωθεί για αυτήν την αμερικανική αποστολή αναγνώρισης και κατασκοπείας (άλλωστε ούτε οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τους Τούρκους στο συριακό ζήτημα όπου η κάθε τζιχαντιστική ομάδα έχει και τον δικό της σπόνσορα).

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή πραγματοποιούσε από χτες το βράδυ έρευνες για να βρεθεί το αεροσκάφος.

Στις 16 Οκτωβρίου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν καταρρίψει, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει εκείνη τη μέρα το τουρκικό γενικό επιτελείο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων και εθνικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.